Pozdrav,
kao sto u naslovu pise, pri kupovini ovoga sata preko interneta (posebno obratite paznju na Ebay) budite jako oprezni. Naime, ako je vas prodavac iz Kine, Hong Konga i sl. i jos ako sat mozete kupiti za 150-200$ onda se sa velikom vjerovatnocom radi o replici.
Na sledecoj stranici mozete da vidite detaljno upustvo kako da uocite lazni Tissot 200
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=339622
Konkretno, moj sat je kupljen preko Amazona (Jomashop prodavac) i ispunjava skoro sve stavke navedene u linku osim sto na poledjini kozne narukvice ne pise genuine leather i sto je na kopci narukvice pored stainless steel ugravirano i BI. I pored toga sto ljudi imaju pozitivna iskustva sa kupovinom kod ovog prodavca, sto sat ima dobru finalnu izradu, i sto neki smatraju da BI i ne znaci da je rijec o replici, ja i dalje nisam siguran da li je moj sat autentican.
Sta mislite vi o svemu ovome? Da li vas sat ispunjava navedene stavke i, generalno, kakva su vasa iskustva sa kupovinom preko interneta? Citajuci razna iskustva i gledajuci ono sto sam ja kupio sticem utisak da je ipak bolje kupovati kod ovlascenog dilera pored toga sto online kupovina nudi "povoljnije" cijene.
Pozdrav i oprostite na malu duzem postu
P.S. Nije mi namjera bila da reklamiram dugi forum jer ovaj forum smatram najboljim na ovim prostorima, ali zbog kvalitetnog i sadrzajnog teksta i zbog toga sto se radi o mozda najprodavanijem Tissot modelu, smatrao sam da clanove treba upozoriti o opasnostima pri kupovini preko interneta. Ako moderatori smatraju da sam ovim prekrsio pravilnik neka izbrisu temu.
Bookmarks sajtovi