Uf nagledao sam se kineza koji ovako izgledaju i sada se te slike mesaju u glavi...zadnje staklo odlicna slika ali napred...
Uf nagledao sam se kineza koji ovako izgledaju i sada se te slike mesaju u glavi...zadnje staklo odlicna slika ali napred...
Kupio sam isti ovakav Tissot bas zbog mogućnosti da se vidi mehanizam a i draž mu daje to sto se ručno navija. Mogu reci da je to jedino i pozitivno. Završna obrada nije na tom cjenovnom rangu, 1300e nije malo. Kais da kažemo trojka ali kopča je katastrofa. Svako malo se otkopča, iskreno zadržao sam ga samo zbog mehanizma.
Tissot deluje pogubljeno u poslednjih par godina.
Em beskonacne limited edicije T-Race-a (Ko jos uopste to kupuje?), pa Visodate (Podrzavam), pa zatim Porto (Ne svidja mi se ali podrzavam), pa ovi skeleti...
Mislim da im je pod hitno potrebna standardizacija kolekcije, i da se vrate neke jako dobre stvari koje nazalost danas ne nude.
Tu prvenstveno mislim na :
Ako mogu da dodam još jedan njihov lep model:
Ovo je Tissot Heritage 1973, a prema njihovom katalogu, cena je oko 2000 CHF.
Sviđaju mi se i ova dva modela:
https://www.tissotwatches.com/en-en/...aph-new-1.html
https://bomar.rs/tissot-prs-516-t1004301604100
Osim toga, poštujem i Le Locle, Visodate, Courtier i Seastar, gde se može probrati nešto lepo.
Naravno, svaka čast na modelima koje si stavio u post jer predstavljaju bezvremenu klasiku.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Moram priznati da dugo nisam gledao šta se kod nas nudi, a sada si me podstakao da pogledam na KP. Vidim da ih generalno ima, a glavnom su u ponudi kvarcni štoperi. Pogledao sam i na Bomarovom sajtu, a i oni su se orijentisali na kvarc. Naravno, mogu da ih razumem jer tržište je takvo kakvo jeste, ali šteta je što kod nas nema malo više njihovih mehaničkih/automatskih modela. Voleo bih da se Tissot više vrati svojoj tradiciji i da se malo izdigne iznad onoga što trenutno nudi.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Koliko je u Crnoj gori stijenja i kamenja, toliko možeš u Tissot da imaš povjerenja....
Ja mogu razumjeti da prate tržište i prilagodjavaju se ali materijali i završna obrada nisu dobri.
Ili da prilagode cijenu, Maurice Lacroix sam platio koliko i Tissot. Nebo i zemlja u kvalitetu i završnoj obradi. ML izgleda duplo skuplje.
Ne znam, nekako skeleton modeli nisu moj izbor. Os skeletona priznajem jedino Bulovu Spaceview.
Mislim da se ML ne može porediti sa Tissotom, u smislu da ML završava sve inhouse, uključujući i završnu obradu, dok je kod Tissota to autsorsovano po čitavom svetu. Problem sa ML je to što predstavljaju relativno slab brend i zbog toga je resale value kriminalan. U 200% slučajeva nećeš uspeti da izvučeš ni 50% onoga koliko si platio ako planiraš da ga prodaš.
Što opet nije loše, jer ih možete kupiti relativno povoljno u dobrom stanju.
Slična stvar je i sa Baume-Mercier, koji po mom mišljenju nudi najviše za taj novac (Govorim o polovnim, ne novim satovima).
Pozdrav,
Bookmarks sajtovi