Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 5678910 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 81 do 90 od ukupno 91
Like Tree162Likes

tema: Omega vs Rolex

Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    8

Određen forumom Re: Omega vs Rolex

Citat goran.r kaže: Pregled poruke
    Verujem da je neki interes u pitanju.
    Ne verujem da Mercedes nije imao pare da zastiti svoj logo znak.
    Objasnio je kolega Haifisch pri kraju posta. Ako ne steti, a jos i koristi, nema razloga da smeta.

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13269
    Reputacioni uticaj
    402

Kao prvo - pažljivo uporedi oba simbola. Videćeš, da postoje razlike. Merecedes je zaštitio oblik svog znaka ali to ne znači, da je zaštitio oblik kruga u kojem su postavljene tri linije u položaju, koje predstavljaju takozvani Three Pointed Star. Po takvoj logiki, niko nakon Cartierovog Santosa iz 1912 godine ne bi smeo napraviti rectangular oblik sata, niko nakon Zenithovog Pilota iz 1909 godine ne bi smeo upotrebiti takozvanu Onion krunicu ili niko nakon Rolexovog Cushion oblika kućišta iz 1916 godine, ne bi smeo izaći sa takvim oblikom sata. Merecedes je zaštitio tačan izgled, dužinu, širinu, rubove svog znaka na određeno vreme i to se ne sme kopirati. Ovo je slika simbola Zemlja, Voda Vazduh, koje je Mercedes zvanično upotrebljavao i koju su bili zaštićeni baš u takvom obliku, kao što su izgledali.

Naziv: Mercedes-Logo-history-768x672.jpg, pregleda: 343, veličina: 95,2 KB

Kao drugo - Rolex nikada zvanično takav oblik kazaljka nije oslovljavao nazivom Mercedes, nego su upotrebljavali jednostavan izraz Hour hand ili Luminated hand. Mercedes kazaljke je naziv, koji je dala široka javnost. Ne verujem, da se nekada iko pitao, da li je USAF tužilo Seiko, kada je narod modelu 6138-011 dao nadimak UFO.

Kao treće - Mercedes i Rolex ne rade u istoj delatnosti. Među njima nikakve konkurencije. Baš suprotno. Pominjanje jednog i drugog u istom kontekstu je korisno za oba. Možda je baš to taj interes, koji pominješ. A ako bi neko trebao, da se mršti na izraz Mercedes Hands onda bi to trebalo da bude IWC, koji je zvaničan partner Mercedes Benza. Ali nikada, ama baš nikada nisam naišao, da se neko saplitao na ovo.

Citat goran.r kaže: Pregled poruke
    Verujem da je neki interes u pitanju.
    Ne verujem da Mercedes nije imao pare da zastiti svoj logo znak.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (14.2.2022. u 22:13)
    eee, piksi, Zorg and 1 others like this.

Član
    Član od
    22.5.2015.
    Lajkovi
    1437
    Reputacioni uticaj
    11

Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Kao prvo - pažljivo uporedi oba simbola. Videćeš, da postoje razlike. Merecedes je zaštitio oblik svog znaka ali to ne znači, da je zaštitio oblik kruga u kojem su postavljene tri linije u položaju, koje predstavljaju takozvani Three Pointed Star. Po takvoj logiki, niko nakon Cartierovog Santosa iz 1912 godine ne bi smeo napraviti rectangular oblik sata, niko nakon Zenithovog Pilota iz 1909 godine ne bi smeo upotrebiti takozvanu Onion krunicu ili niko nakon Rolexovog Cushion oblika kućišta iz 1916 godine, ne bi smeo izaći sa takvim oblikom sata. Merecedes je zaštitio tačan izgled, dužinu, širinu, rubove svog znaka na određeno vreme i to se ne sme kopirati. Ovo je slika simbola Zemlja, Voda Vazduh, koje je Mercedes zvanično upotrebljavao i koju su bili zaštićeni baš u takvom obliku, kao što su izgledali.

Naziv: Mercedes-Logo-history-768x672.jpg, pregleda: 343, veličina: 95,2 KB

Kao drugo - Rolex nikada zvanično takav oblik kazaljka nije oslovljavao nazivom Mercedes, nego su upotrebljavali jednostavan izraz Hour hand ili Luminated hand. Mercedes kazaljke je naziv, koji je dala široka javnost. Ne verujem, da se nekada iko pitao, da li je USAF tužilo Seiko, kada je narod modelu 6138-011 dao nadimak UFO.

Kao treće - Mercedes i Rolex ne rade u istoj delatnosti. Među njima nikakve konkurencije. Baš suprotno. Pominjanje jednog i drugog u istom kontekstu je korisno za oba. Možda je baš to taj interes, koji pominješ. A ako bi neko trebao, da se mršti na izraz Mercedes Hands onda bi to trebalo da bude IWC, koji je zvaničan partner Mercedes Benza. Ali nikada, ama baš nikada nisam naišao, da se neko saplitao na ovo.
    Predlazem da se kolegi Haifisch23 username promeni u Mythbuster (sala naravno)

Svala cast - kolicina informacija kojim raspolazes je fascinantna !
    eee, mladjam and Haifisch23 like this.

Novi član
    Član od
    29.10.2012.
    Lajkovi
    8
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav Haifisch23,
    Vidim da si veliki ljubimac satova i prijatno je diskutovati sa tobom na tu temu zato sto i ja takodje obozavam rucne i dzepne satove.
    Skoro dvadesetak godina pratim i citam sve o njima i zao mi je sto ne umem da ih servisiram i popravljam. Moja kolekcija je skromna i zelim da je ulepsam sa Submarinerom. Krivo mi sto ga nisam kupio pre pet ili sest godine kada je bio dosta dosta jeftiniji ali sta je tu je.
    Vidim da si dosta licno prihvatio moje misljenje o mercedes znaku na kazaljki i bas si se potrudio da kazes da je Rolex Submariner jedinstven. Sto i jeste.
    Ja sam to procitao mnogo puta pre vise godina i jasno mi je sta oni zele da kazu i sigurno je tako.
    Medjutim posto ne volim auto mercedes , ja sam protiv tog znaka na kazaljki, jednostavno bode u oci ali na zalost moram da prihvatim jer ne postoji na svetu nista idealno,
    /Goran

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13269
    Reputacioni uticaj
    402

Pozdrav Gorane.r.,

Vidim i po rečima drugih članova foruma, da mnogi od njih moja reagovanja shvataju kao lične reakcije, odnosno kao neke vrste uvreda, kada se pomene Rolex ili uopšte Swiss Made produkcija. Više puta sam naveo, da ne podnosim stil rekla - kazala ili kad neko vlastitu neinformiranost ili neznanje pokuša da zapečati kao svršenu činjenicu.
    A pošto je Rolex redovna meta takvih, onda eto i mene. Inače, bio sam prvi, koji je pisao i o nekim manje prijatnim temama, koje se odnose na Rolex (patentiranje oyster kućišta, pozadina sa događanjima u batiskafu Trieste i kako je vođa posade, vlasnik Aquastar sata, preko noći postao ambasador Rolexa, kao i što uvek podvlačim, da Rolex nije nikakav vrh horologije, nego samo vrlo dobar mainstream brend sa izuzetnim vizionarskim i trendseterskim sposobnstima, koje je uvek znao materijalizirati u sopstvenu korist. Sve to ga je pretvorilo u daleko najvećeg lidera na sceni (28 % vrednosnog svetskog tržišnog udela u 2021 godini, odnosno 4 puta više od prvog iza sebe ili 20 % više od čitave Swatch grupacije). Ako uzmemo u obzir, da Rolex u više od 80 % svog ukupnog postojanja čvrsto drži status najvećeg, toliki je ekvivalent veličine njegove mete u koju se lansiraju dobronamerne ili otrovne strelice, uprkos činjenci da u horologiji nema i nikada nije bilo brenda, gde je bilo i gde je i sada sve čisto i bezmadežno.
    Što se tiče mercedes kazaljki - nije mi to baš predstavljalo neki napor, kao što navodiš ali sam sumnjao, da postoji neka pozadina. Ali eto vidiš, ispostavilo se da ne voliš Mercedes pa si onda malo osuo paljbu po Rolexu. Nije to ništa. Sve dok se ne pominju prostituke iz Niša......

Stariji član Avatar korisnika mihajlons
    Član od
    11.6.2021.
    Lajkovi
    6425
    Reputacioni uticaj
    15

Malo humora

Sent from my iPhone using Tapatalk
    eee, srdjanr and Nešoni like this.

Novi član
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Vjerujem da ce ova tema Omega vs Rolex sada jos vise biti aktuelna posle noviteta koje je Omega predstavila za 2022 godinu…

Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Lajkovi
    3150
    Reputacioni uticaj
    10

Mislim da omega nije ljepše satove do sad izbacila.
    Meni jedino Speedmaster profesionl sto se donekle svidjao a i to može biti pod utiskom istorije. Ovo sad je pun pogodak.
    Seamaster zeleni ubija koliko je dobar. Speedmaster zlatni sa zelenim ciferom je čak ljepši od Daytone, ljepša nijansa zelene boje.
    eee likes this.

Novi član
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Slazem se, prelijepi su novi modeli…i Aqua Terre od 38mm u vise nijansi mi se jako dopadaju kao odgovor na Rolexove OP. Meni licno su estetski ljepsi od OP…

Stariji član Avatar korisnika mihajlons
    Član od
    11.6.2021.
    Lajkovi
    6425
    Reputacioni uticaj
    15

https://www.hodinkee.com/articles/th...ga-aqua-terras

Послато са SM-P615 помоћу Тапатока

Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 5678910 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi