Haifisch23 kaže:
Imao sam Moonwatch sa pleksijem i 1861 kalibrom, kao i sa safirom te 1863 kalibrom.
Nisam imao nikakve zamere, jer sam dobro znao šta kupujem uprkos osećaju, da je previše koštao u odnosu na realno stanje i ignorantski odnos Omege sa veoma slabim rešenjem funkcionalnosti kopče. Ali, pošto se radilo o horološkoj ikoni, takvog sam ga shvatio i nisam imao problema sa time. Oba sata su otišla od mene, ne zbog nezadovoljstva, nego za više ciljeve.
Kao što sam napisao, model koji si imao je za mene jedini Moonwatch, koji nakon 1968 godine opravdava svaku uloženu novčanu jedinicu. Naravno da nema draž kalibra 321 ali je sa tehničke strane besprekoran. Daleko najbolji ručni navijač u cenovnom razredu do 20k.
Mislim da nije preporučljivo Moonwatch upoređivati sa cenovnom konkurencijom na tržištu u smislu vizualnosti i pojedinih komponenti izrade njegove spoljašnosti. Ovde mislim na to, da ga je potrebno shvatiti i razumeti kao saputnika iz prošlosti a ne kao savremenog pratioca. Teško je i nelogično je upoređivati njegovu izradu i performans sa satovima, koji nastaju u trećoj deceniji ovog veka. Njegovi štampani markeri danas deluju jeftino i pomalo prostačko, ali zar nije njegova svrha, da nas vrati u herojsko vreme svemirskog pionirizma. Sva umetnost njegovog brojčanika je u tome, da nudi odličan kontrast i omogućava brzo i efiksno čitanje, a to je bila njegova inicijalna funkcija.
Safirno staklo shvaćam kao praktičku prednost, koju omogućuje moderno doba i tu bi se priča sa vanjskom modernizacijom trebala završiti.
Mislim da ga je potrebno usvojiti u smislu Misija još uvek traje a ne kao Misija je upravo počela.
Bookmarks sajtovi