Obicno se ne ukljucujem u ovakve diskuje jer to najcesce preraste u nepotrebno prepucavanje i sta ko vise voli, a ne stvarno i objektivno pisanje o prednostima i manama konkretnih modela satova. U ovom slucaju je bilo nekoliko dobrih zapazanja, i prilicno tacnih zakljucaka. Prvo Seikov mehanizam 6s jeste iznan 8r, i meni je mnogo lepsi mehanizam. Mozda meni deluje manje pouzadano, ali to je samo pusta intuicija, vreme ce pokazati. Drugo na bazi Seikovog mehanizam 6s se proizvodi Tag-ov 1887, koji je jos lepsi i mozda sitno doradjen. Zbog ovoga mislim da ce ovo biti jedan od retkih Seikovih mehanizama iz viskoke klase, koji ce moci da se servisira u bilo kom delu sveta, pa i u Beogradu kod ovlascenog servisera za Tag Heuer 1887. Trece, estetski meni se mnogo vise dopada Breitling Chronomat Evo. Inace nisam ljubitelj ovog brenda i svi znaju da nemam ni jedan Breitling u kolekciji, iako sam nedavno za druga kupio jedan koji mi se stvarno mnogo dopao. Ono sto mi se ne dopada na Seiku je previse detalja. Da li su mogli jos nesto da napisu na koroni?! Na brojcaniku isto tako, cak su i naziv modela morali da napisu, zasto da svaki put kada pogledam koliko je sati znam koji model sata nosim?! Cetvrto koliko srafova ima na koroni (to su direktno ukrali od Breitlinga) ali je Seiko stavio jos veće i plus jos cetiri srafa:dva izmedju krunice i pušera sa jedne i jos dva sa druge strane. Peto satna i minutna kazaljka su mogle da budu i lepše i malo duze, izludjuju me kada satovi sa kratkim kazaljkama. Oticice mi baterija pa ne mogu dalje, a krenulo me je!
Bookmarks sajtovi