breitling, još ako je bakijev brajo
breitling, još ako je bakijev brajo
Ajde i ja de se uključim . Ja bih izabrao Seiko i to samo zbog mehanizma, i ako mi je Breitling lepši. Ali ipak bi prevladal želja za nečim ređim . Mene interesuje samo zašto ste ubeđeni da će Seiku biti potrebna zamena nekih delova u budućnosti? Verujem da uz redovan servisi koji može da odradi bilo koji pravi časovničar taj sat bi trebalo da nas prati do duboke starosti bez problema... Uvek postoji šansa (jako mala) da se desi nešto nepredviđeno, ali bar u tom cenovnom rangu ne bi trebali da se opterećujemo time... Ako sat provede sa nama par decenija i baš se desi nešto tako, pa našlo bi se rešenje i za, bar danas nije problem nabaviti bilo šta...
To mozemo da nazovemo brend sa boljom podrskom, boljom servisnom mrezom, boljim marketingom... Nikako ne znaci da je automatski jaci (sta god to znacilo) ili bolji. Ako se ne varam, I ti si svojevremeno izabrao Tunu umesto Omege.
Ako zaustavimo nekog na ulici isto tako ne verujem da je cuo ni za Zenith, IWC, Blancpain... pa to ne znaci da to nisu odlicni satovi. Po tom kriterijumu jedno vredno nosenja bi bili Rolex, Omega, Fossil, eventualno Darwil ako zaustavimo nekog starijeg.
Ako smem da primetim, čini mi se da je Hadzi Dalibor hteo nešto drugo da kaže.
Ja sam razumeo u smislu da su skoro svi čuli za Breitling i da važi za skuplji brend, odnosno statusni simbol, dok sa druge strane većina ni ne zna da Seiko proizvodi satove tog ranga, već bi po automatizmu pomislili da je sat od 100-300e.
A kada neko kaže da bi kupio pre Seika, ja pomislim da ne želi da privlači pažnju zvučnom markom...
De facto.
Nigdje ja ne napisah da je Breitling bolji od Seika.
Seiko je SEIKO samo u Japanu zato što imaju glupu JDM politiku.
Ostatak svijeta dobije "mrvice sa stola".
Breitling ima istu ponudu i podršku i kod nas i u čitavom svijetu.
Ko kupi GS(i sve skuplje modele), za servis ga mora poslati u Japan. Breitling servisiram u Banja Luci!
Ja sam uzeo Tunu kvarc i nabavio rezervni 7c46(zlu ne trebalo). Automatik model sa 8L mehanizmom nikad ne bih kupio(ne dok je servisiranje na kraj svijeta).
^Onda predlazem da se izbegavaju termini jak, zvucan, ultra, mega i sl. da bi se izbegli buduci nesporazumi BTW, cuo sam da postoji servis za GS u Parizu i negde u USA tako da mozda i nije strasno, barem za veca trzista.
Sve ok.
Ne postoji servis za GS nigdje van Japana. Postoje prodajna mjesta ali se svi satovi šalju na istok.
Evo linka ka servisnim centrima za GS.
Support | Grand Seiko | SEIKO WATCH CORPORATION
Prema sajtu ispada da ima servisnih centara i van Japana. U Evropi su locirani u UK, Holandiji i Rusiji. Ali stoji kao napomena da neke modele sa specifičnim karakteristikama moraju da šalju u Japan.
Činjenica je da jedino u Japanu imaju servisnu podršku za sve modele, dok je u ostalim slučajevima ograničena.
Kako god me shvatili ali nadam se da ce te me shvatiti ovako kako je napisano, divim se ljudima koji bi bez razmisljanja uzeli neki sat koji Vam se malo vise svidja u odnosu na drugi a ne razmisljati o eventualnom gubitku u slučaju kasnije prodaje..ja sam to odavno izgubio...ali opet bi pre uzeo Breitling nego Seiko u ovom slučaju!
next year at this time I'll be a millionaire
Pa to sve zavisi od navike. Neko ko voli da menja, on ce svakako prilikom kupovine uzeti u obzir i eventualni veci gubitak na ceni kod kasnije prodaje.
Ali ako neko kupuje i nema nameru da menja, zasto bi se opterecivao time?
Bookmarks sajtovi