Ne radi se o menjanju iz obesti vec težnji ka boljem
Ne radi se o menjanju iz obesti vec težnji ka boljem
next year at this time I'll be a millionaire
Ja sam uglavnom na svima izgubio kod prodaje a cesto mijenjam satove. Uglavnom su to mali gubitci koje racunam kao rentu jer sam ipak neko vrijeme nosio taj sat.. i nekako mi je bitnije brzo prodati i malo izgubit nego se natezat tjednima sa prodajom. ne mogu se natjerati da kupim neki koji mi se ne svidja ma koliko god dobar deal bio. Najveci problem su visoka davanja na satove van EU. A u zadnje vrijeme sve zivo carine..
Nisam ni imao na umu menjanje iz obesti. Naravno da svi mi težimo ka boljem, ali kako nam se razlikuju ukusi, tako nam se razliku i načini ponašanja, razmišljanja, navike, itd.
Ja spadam u grupu ljudi koja jako retko šta prodaje. Prilikom kupovine mi je bitno da mi se nešto sviđa i zadovoljava moje standarde, dok kasnija prodaja mi nije toliko bitna. Da se razumemo, nikada ja to ne isključujem u potpunosti, ali mi nije toliko bitan faktor da zbog toga odustanem od kupovine ili da mi to prevagne da kupim nešto što mi se manje sviđa.
Slazem se sa tobom
Druze, meni se ipak cini da na brojcaniku braja ima malo vise natpisa. Da li je, u tom slucaju, "seamaster" natpis na brojcaniku suvisan? "speedmaster" takodje?
mali off
Da li ovde nesto fali da se dopise, mozda broj cosc sertifikata...
Sto se korone tice, ja zaista mislim da je za jedan "pilotski" sat ovaj seiko ite kako pregledan. Ako pogledamo citizenove "pilote" npr, koliko oni oznaka imaju. Ali ne samo oni, ima tu jos dosta satova...
...sto vam smetaju ti natpisi, meni nije jasno. Meni to ne kvari citljivost ni malo. Oba brenda imaju modele sa preispisanim ciferom, ali meni to nije ni na jednom od njih "bezukusno" a i ne narusava mi citljivost.
Brate moj 23, Seiko je prepucan detaljima ispisanim po ciferu kao niko (mislim na FM) , vec tebi kao Seikoholicaru to nece zasmetati, dok si na Braji to primetio daleko pre ove teme (ja znam). Jednostavno, ljudi "naginju" ka onom sto vole i to je to.
Tihi samo moze parati usi "jak, mega, giga, zvucan, jak" , ali su to cinjenicni pridevi vezani za Breitling, koji nisu izmisljeni ovde na forumu, te ih "nemojmo" koristiti. Zasto "nemojmo" ? Kakav bre nesporazum? Nema tu nesporazuma, a Breitlingov renome moze samo da se ne voli i tu mu dodje tacka na i . Kao sto swiss ekipa nateze na Braju, tako i ti i Tiha natezete na Seiko.
tolarbo je objektivno opisao 6s , ali je zaboravio da doda da je isti taj 6s dve svetlosne godine ispred "univerzalnog" Calibre 13. Vidim da ste usporedili 8icu seikovu i naglasili da je 6s jaca klasa. Pa kako ne rekoste, sta je 6s u odnosu na Calibre 13 (baznog 7750) . Znaci , u ovoj usporedbi, bar kada je mehanizam u pitanju, 6s jede za dorucak Calibre 13 iz bilo kog ugla. Ako cemo , pozeljnost, prestiznost, cistokrvno-ne modifikovani inhouse vredan strahopostovanja, nikako se neda usporediti sa lagano-masovnim C13 . Mi sto smo bedna drzava i nemamo podrsku kakvu treba, to ne znaci da je C13 pozeljniji, bolji ili bilo sta drugo. Voleo bih sa tolisom da dotaknem i malo teme o zavrsnoj obradi, kada su u pitanju Seikovi modeli iz visoke klase , koju takodje nije spomenuo, ali je srafove na koroni, kao i kazaljke lepo uocio....
Poslednja ispravka: backarelli (25.12.2013. u 20:31)
Victorinox - real steel with mechanical soul
Baki hvala ti na ovome. .da sam ja napisao ovo sto si ti pisali bi i oni koii inace be pišu. ..
mozda ste vi stari al ja nisam.izvinjavam se.
Bookmarks sajtovi