Mi se izgleda ne razumemo. Izneo sam svoje mišljenje , ne komentarišući prethodno izneta mišljenja o Samuraju i Certini.
Tissot sam usput pomenuo pri čemu nisam napisao da se pojavio u jeku kvarcne krize nego da je je to jedini sat sa plastičnim zaprečnim sklopom i ne samo zaprečnim sklopom. Čisto da ako neko ne zna da je postojao plastičan mehanizam, sazna.
Onda si ti napisao ...."Izuzetak je pomenuti astrolon ali on je konstruisan pre kvarcne krize i pojave kvarcnog sata"...
Na to sam ja napisao da je Tissot Astrolon predstavljen 1971.godine dakle dve godine posle predstavljanja prvog masovno proizvođenog kvarcnog sata. Moglo bi se govoriti koliko je dugo trajao razvoj kvarcnog mehanizma, tj. moglo bi se reći i kvarcni mehanizam je konstruisan pre pojave kvarcnog sata na tržištu.
Čitao sam i ja da im je navodno trebalo 20 godina da razviju Astrolon , pitanje je da li je to tačno, suštinski nije ni bitno (i razvoj kvarcnog mehanizma je dosta trajao).
Hamilton provereno nema platičan zaprečni sklop.
Ono što je poenta moje prve poruke u ovoj temi jeste da Certina ima plastičan zaprečni sklop i to je je za mene minus kao kuća. Poštujem drugačije mišljenje.
Bookmarks sajtovi