Postoje modeli koji su namenjeni Japanskom tržištu i oni se naravno sinhronizuju samo u Japanu. Modeli koji se prodaju kod nas su namenjeni Evropskom tržištu i kao takvi se mogu sinhonizovati sa predajnikom postavljenim u Nemačkoj u gradu Mainflingenu blizu Frankfurta čiji signal pokriva radius od oko 1500km.
Inače model na slici desno je jedan od najlepših modela koje Citizen proizvodi po mom mišljenju. Model iz te linije koji mi se najviše sviđa je namenjen japanskom tržištu i proizvodi se u ograničenoj seriji od 3000 komada godišnje. U pitanju je model:
PMP56-2933
Ostali modeli iz ove serije su PMP56-2931 i PMP56-2932.
Ovi modeli su zaista najlepši, ali što se tiče funkcionalnosti preferiram modele PMP56-2901 i PMP56-2902, jer umesto funkcije hronografa imaju funkciju večitog kalendara koju smatram daleko korisnijom.
Modeli koji su namenjeni Evropskom tržištu sa preporučenim maloprodajnim cenama slede: AS4020-28E (499€), AS4020-52E (550€), AS4050-51E (650€), AS4050-01E (550€).
Drugi najlepši Citizen sat po mom mišljenju je:
PMV65-2242
Ovaj model se kao i PMP56-2933 izrađuje u ograničenoj seriji i ono po čemu su oba modela karakteristična je DLC (Diamond Like Carbon) površinski tretman kućišta i narukvice koji onemogućava njihovo grebanje. O ovom satu je pisano i u sledećoj temi.
U svakom slučaju u pitanju su odlični satovi kod kojih ne možeš pogrešiti. Izgledaju mnogo bolje uživo nego na slikama, i ostavljaju utisak mnogo skupljih i ekskluzivnijih satova.
Definitivno moja preporuka.
Pozdrav,
V.S.
zdravo ljudi....nisam znao da postoje domacji sajtovi koji se bave ovakvom tematikom ...veoma dobro poznajem citizen satove zato sto sam radio u inostranstvu sa njima...zeleo bih da dodam da radio control na ovim satovima radi svuda u svetu (znam to zato sto menja vreme sam dok prelazim iz jedne vremenske zone u drugu...putovao sam iz baltimora do beograda) radio tornjevi su postavljeni svuda u svetu a za evropu konkretno postoji samo jedan u nemackoj.
Poslednja ispravka: dragon (18.1.2010. u 7:38) Razlog: oglas postavljen u odgovarajući deo foruma.
Vladane, sat koji sam video Citizen JY0020-64E je moj drugi favorit, kada budem kupovao sat dvoumiću se baš dobro izmeću njih, a razlika u ceni je samo 1.000 RSD
vladane, igore abramovicu, hvala na otklonjenim dilemama u vezi sa radio sinhronizacijom! (bas su se stisli ti Japanci, mogli su bar jos jednu antenicu da postave u Evropi. )
@ igor angeleski - bice to hamletovska dilema, svi ovi satovi izgledaju fenomenalno!
Po meni je Skyhawk daleko lepsi sat,e sad ukusi se razlikuju i o tome ne vredi raspravljati.
Rus_PA...prelep je, zbog njega i postoji dvoumica koju cu nadam se resiti uskoro...
sima hrabri...baš Hamletovska dilema, to me i brine...
Poslednja ispravka: ANGEL (18.1.2010. u 21:47) Razlog: prepravka
Bookmarks sajtovi