Moze li ko da pojasni kako se skraćuje narukvica? Da li je izvodljivo u kućnoj varijanti ili moram kod časovničara?
Moze li ko da pojasni kako se skraćuje narukvica? Da li je izvodljivo u kućnoj varijanti ili moram kod časovničara?
Može i u kućnoj varijanti.
Načini skraćivanja zavise od modela narukvice.
Ako nemaš baš mnogo iskustva prepusti to časovničaru . Često je besplatno ili košta vrlo malo.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Standardna metalna.
Nije problem da to odradi časovničar, ali želeo bih ako mogu i sam to da rešim, posto časovničara mogu tek da posetim od nedelje xD
Gle, ako nemas iskustva ili ako nemas pomocni alat.....cekaj do iza nedelje pa ravno nekom od majstora.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Druškane, uz malo snalažljivosti i materijala možeš sam. Samo, treba paziti da se ne ošteti narukvica prilikom izbijanja pinova koji je drže.
Ja sam radio ovako: manji čekić dobro obložim selotejpom ili izolir trakom, pošto nemam gumeni. Isto uradim sa običnim klještima, koja malo raširim i naslonim narukvicu tako da pin koji izbijam izlazi između krajeva kljuna. Kao glavni alat iskoristim tanki ekser za parket lajsne. Kuckam lagano u pravcu koji pokazuje strelica, i nema dalje mnogo mudrosti. Skroz štap i kanap varijanta, ali na većini svojih satova sam tako radio ako nisu bili kupljeni u radnji pa odmah skraćivani.
Šteta je da stoji
Vidim treba sitan šrafciger, za iglice koje se vade, sad jel se one odvijaju ili sta?
Edit: e hvala ti znam da se izbijaju gledam ovde kao za ravni šrafciger, reko mozda se odvija xD
Videcu koliko mi je to pametno da činim
Poslednja ispravka: druškan (15.1.2016. u 18:58)
Pazi, ne mogu da se setim, ali rekao bih da Nighthawk nema linkove sa šraf pinovima. Koliko me sećanje služi, možda grešim.
Ne odvijaju se ,samo se izbiju na drugu stranu.
Evo i mog primjerka teško pronađenog ....
izbijaju se u smeru strelice...vracas ih obratno nazad....a ono sto ti izgleda kao saraf...nije.
Pinovi su na Nighthawku radjeni u obliku rascepke...zato ti se cini kao glava sarafa.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Tocno tako MM....
Bookmarks sajtovi