Osteti ih i dopla i vruca voda dok se tusiras. Vruca voda ih skuplja dok ih hladna siri.
Sapuni i samponi su takodje nepogodni.
Zato se preporucuje da se sa satom ne treba kupati jer dolazi i do kondezacije u satu ako nisu dobre dihtung gumice.
Da hvala. Iako je ronilacki sat ne planiram se kupati s njime, ali eto dobro je znati. Hvala svima
Ja sam mislio da ces da ronis s njim... Onda na 5 godina kao sto je neko vec rekao.
Pozdrav
Hvala svima na iscrpnim odgovorima
E da jos jedno pitanje: Cemu sluzi onaj krug (bezel) na satu koji se rotira samo u lijevo?
Najbolje je da pogledas u uputstvu nalik ovom.
Ukratko:
rotiras bazel (koronu) tako da se marker poravna sa minutnom skazaljkom. Kako vreme ronjenja/merenja prolazi, minutna kazaljka pokazuje po brojevima na bazelu koliko je minuta proslo od pocetka merenja. Ronioci ovo koriste kako bi bili sigurni da im je ostalo dovoljno vazduha a moze se generalno koristiti za razlicita merenja .
P.S. Rotira se (najcesce) samo u levo, da ako slucajno zarotiras - mozes samo da uvecas provedeno vreme a nikako da ga smanjis, t.j. ako ronilac slucajno zarotira bazel - samo moze da poveca vreme ronjenja pa ce izroniti ranije, u suprotnom - mogao bi misliti da ima vise vremena (ovo dodajem u prepravljanju, pa mozda nisam srocio najpreciznije )
No time to lose
Aha kuzimj sada, puno hvala imao sam bazel i na Police satu i nikada nisam znao cemu sluzi. Bazel se nece pomicati automatski sam prema nuli nego ga moram rucno vratiti?
jos jedno pitanje:
na police satu imam bazel, kazaljku za sekundu, minutu i sat, ali jos jednu crvenu kazaljku koja se ne pomice sama, nego kada se krunica izvuce moze se namjestiti. Pretpostavljam da ona radi zajedno sa bazelom, ali moze li mi netko molimm vas detaljnije objasniti?
Hvala!
Bazel uvijek sam pomičeš!
Ta crvena kazaljka na Police satu je vjerovatno kazaljka za drugo vrijeme(vremensku zonu) i radi zajedno sa kazaljkom za sate!
Bookmarks sajtovi