U Singapuru se pojavila nova verzija Seiko Monstera.
(pozajmljena fotografija)
Detaljnije na: New 4R36 Monsters launched in Singapore Yeoman's Weblog
U Singapuru se pojavila nova verzija Seiko Monstera.
(pozajmljena fotografija)
Detaljnije na: New 4R36 Monsters launched in Singapore Yeoman's Weblog
uh... ako su cene na priloženom sajtu tačne, model SRP311K koštaće 711 Singapurskih dolara (460 eura)
Da li ovime Monster satovi ulaze u „klasu više“? Da li 4R36 donosi još neke novine, osim hacking i hand-winding (npr. veću preciznost) u odnosu na 7S26?
Inače, moram da priznam da mi se ciferi mnogo sviđaju, naročito crni, i da mi se ovi "klinasti" indeksi baš-baš dopadaju (naspram pravougaonih kod starih monstera)
Šta donosi 4R36 u odnosu na starije modele mehanizama saznaćemo kad neko od nas uzme neki Seikov model sa tim kalibrom pa nam se pohvali!
Inače taj mehanizam imaš npr. u Seiku "5 Sports SRP 127 J1" za nekih 170 $!
Seiko 5 Sports SRP127 SRP127J1 Men's Stainless Steel 24 Jewels Automatic Watch | eBay
Mišić M.
uhh voleo bi jednog monstera a moze i diver svejedno
Ja imam sat sa 4R35 mehanizmom, razlika je u prikazivanju samo datuma, dok 36 ima i dane. Osim hack funkcije, koja mi apsolutno ne treba, i rucnog navijanja koje ne koristim, nisam primetio nikakvu bitnu razliku u odnosu na 7s36B koji takodje imam. Razlog tome moze biti zapanjujuca preciznost koju moj FFF ima, ali kako su mnogi skeptici po pitanju preciznosti ovog jeftinog mehanizma, necu o brojkama Ono sto primecujem, je da se vise cuje kucanje kod modela sa 4R, mada razlog tome je i tanje kuciste koje taj sat ima u odnosu na ovo druge...
Za preciznost 7s36 ni sam nisam mogo da verujem svojim ocima.neverovatno precizan.znam na koje brojke mislis.
Mislim da opcija navijanja koju pružaju mehanizmi sa oznakom R ima prednosti, recimo za one koji sat ne nose stalno, ili imaju više modela pa vole da promene po nekad. Inače i "Spring Drive" mehanizmi imaju opciju hakovanja i navijanja!
Mišić M.
Pa Monster je dosta uspešan model, ne bi me čudilo tj. bio bi komercijalno pametan potez da ga podignu na nešto viši nivo.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Tako je Vlajo, to je sigurno najuspesniji model i za ocekivati je da ce uz malo deterivanja ici u klasu iznad. Inace sto se mene tice funkcije hacking i hand-winding su znacajna poboljsanja.
Inace ovaj novi crni monster mi je vrlo lep!
To bi mogao da bude sat foruma! I to da ga dobije povoljnije od Seika, jer ni manjeg foruma ni vise fanova ovog brenda
Bookmarks sajtovi