Izgleda da je razlika u diferenciji.
Ajde,stvarno,sad i mene zanima...
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ako se ne varam razlike su u slijedecem:
SARY001J ima precnik od 40 mm i mehanizam 4R35 sa hack funkcijom
SRP101J ima precnik od 39 mm i mehanizam 4R15 bez hack funkcije
Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...
Na sajtovima gade sam ja gledao piše da oba imaju 4R35.
Opet,ne bi bilo prvi put da se postavljaju pogrešni podaci.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Seiko Automatic Hand Winding Sapphire Japan Made Presage SRP101J1 Mens Watch
This watch features the latest 4R35 movement from Seiko.
This watch is automatic i.e. It gets wound by movement of your hand. Also, it has hand winding capability which means you can wind the watch by rotating the crown.
Dakle?
Si fueris Romae, romano vivito mori, si fueris alibi vivito sicut ibi!
Ako su mehanizmi isti, onda:
SARY001J 447$ (40mm) - SRP101J 265$ (39mm) = 182$ (1mm)
iz čega DAKLE proizilazi da 1mm Seika vredi 182$.
Šta je tu neobično?
Da 1mm Seika vredi 182$ bi bilo preterano.
Da bi došli do prave protivvrednosti 182 $ moramo imati u vidu da se taj 1mm razlike odnosi na prečnik sata.Pomoću opštepoznate formule treba izračunati razliku u površinama ova dva sata ,pa dobijeni rezultat pomnožiti sa debljinom kućišta i tek onda dobojamo pravu protivvrednost pomenutih 182$.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Cena sata po zapreminskoj jedinici mere? Gde je tu korelacija prostor - vreme, i kako to obračunski dovesti u red? Neke čike u belom diskretno se raspituju za duševnu stabilnost pojedinih članova foruma. Ako pitaju, nisam tu.
Sad i mene kopka ovo SARY001J spram SRP101J, bez obzira na ove nakaradne šifre (nekad su Seiko satovi imali imena). Ašov u ruke pa na Internet.
Nikada necete naci pravu formulu koja opravdava ovakvu razliku u ceni Ali to nije ni potrebno, jednostavno kupite sat koji vam se vise dopada, ili jos bolje, za koji imate dovoljno para.
@Vukas Na zalost toliko modela imaju da vise imena ne koriste, samo sifre. Sto me stvarno nervira po nekada. Mozda na japanskom daju imena, ali ko sada da uci i Japanski!
Na drugom sajtu sam nasao podatak da SRP101J ima 4R15 a ne 4R35 mehanizam..To mi nekako i djeluje logicno za tu razliku u cijeni, opet ko ce ga tacno znati..
Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...
Bookmarks sajtovi