Necu da nastavljam uzaludnu diskusiju, da "hejtujem i flejmujem", ali moram samo par reci da dodam jerbo juce nisam bio pri kompu...
Dakle, uz sve duzno postovanje prema tudjem ukusu i izboru, ipak mislim da bi trebalo malo razmisliti pre nego sto se neki argument prihvati ili odbaci kao dobar ili uverljiv, ma od koga dosao... i meni je jedan veoma respektibilan clan jedne respektibilne institucije rekao da ne kuvam sarmu na crveno slovo, pa ipak...
Mislim, Monsteru se ne svidja kad padne na zemlju?! Ma, da, inace drugi mehanicki satovi to jako vole i izuzetno im prija da padaju... posle toga vecina radi jos tacnije, a staklo i kuciste im izgube sve ogrebotine koje su imali pre toga... Evo, mozemo da probamo uporedni test - ja bacim svoj Monster, a Marko po izboru jedan sat iz svoje kolekcije , pa da vidimo kako ce koji da prodje... Pritom, ako se Monster malo i zaglupi, vrlo vazno, platio sam ga 140 eur a sredice ga sajdzija za 1.000 din, a Zenith ne znam ni kome bih ovde poverio...
Sto se ostalih argumenata tice - neprecizno nanesena luminacija, markeri koji kao da otpadaju i sl... evo onaj moj stari macro shot pa da vidimo...
Ja, bogami, ne vidim da markeri otpadaju, a ni da je nesto neprecizno naneseno ili obojeno niti neutegnuto... naprotiv, vidim da je sve savrseno, u delic milimetra precizno uklopljeno. Smeta mi samo jedna stvar, koju u pocetku nisam ni primetio - a to je isto ono sto je 23jewels napisao za svoj seiko u svom review-u - ne poklapaju se indeski na koroni i na ciferu i to jeste mana, i to ocigledno prilicno cesta. Ali, ako se na satu od 1.000 eur tolerise sto sekundara ne "udara" tacno u indexe, kao sto smo imali prilike da citamo na forumu, za ovu nepreciznost cu Monsteru vrlo lako progledati kroz prste...
I da se vratim i na vladasovo pitanje - bilo da ga dozivljavamo kao skupog ili jeftinog, za svoju cenu ovaj sat prosto nema konkurenciju, i jedino sa cim se moze porediti jese sat iz iste klase, tj. sat koji isto kosta, a svako drugo poredjenje je potpuno besmisleno, narocito poredjenje sa satom koji je 10x puta skuplji...
Haug!
Bookmarks sajtovi