Na proslom putu video sam ovaj model Seika Spring Drive chronograph. Pa me cisto interesuje nesto o ovoj Seikovoj tehnologiji Spring Drive. Koliko sam video to je mehanizam sa automatskim navijanjem, ali koja je onda razlika?!
Na proslom putu video sam ovaj model Seika Spring Drive chronograph. Pa me cisto interesuje nesto o ovoj Seikovoj tehnologiji Spring Drive. Koliko sam video to je mehanizam sa automatskim navijanjem, ali koja je onda razlika?!
Koliko sam upoznat Seiko Spring Drive mehanizam je automatski s tim da je preciznost elektronski regulisana,
sto naravno ne postoji kod standardnih automatik satova.Ovi satovi imaju 34 i vise rubina sa 28.800 vibracija po satu,
rezervu snage od 72 sata kao i 30% efikasnije automatsko navijanje.U svakom slucaju zvuci idealno,kako je u praksi pokazace iskustva korisnika.
Pogledaj link:http://www.seiko.rs/index.php?technologia&I=Spring Drive
SpringDrive Spacewalk je prvi sat koji je bio u apsolutnom vakuumu svemira na ruci jednog od civila (Richard Garriott). Šta više reći o kvalitetu Seiko SpringDrive mehanizma?
Inače, mene fascinira preciznost i kontinuitet prikazivanja vremena ovog sata.
Znaci tehnoligija i klasika u jednom! Pa jel to znaci da je Spring Drive bolji i od cuvenog Grande Seika?
Ja lično sam fasciniran Spring Drive tehnologijom i mišljenja sam da je ovim bačena "rukavica" ostatku časovničarske industrije.Ovim rešenjem smo najzad dobili mehanički sat,u pravom smislu reči,a preciznost kvarcnog.Naravno sve se to odrazilo i na cenu sata,koja je poprilična.Sada je na redu tržište,koje će svojim prihvatanjem ( kupovinom ) ili neprihvatanjem ( jel za te novce ima već ozbiljnih Omega,Breitlinga,IWC-a pa i Rolex-a ) odrediti održivost tj. isplativost Spring Drive mehanizama.
Da li i serija Seiko Anananta ima takodje Spring Drive mehanizme?
Da,Ananta ima te mehanizme...pogledaj Vitanov.rs.
Da da tamo sam i video. NIje to losa tehnologija, ali sto ti kazes Dalibore, ipak je Seiko Grande ono sto je dokazano i sto sigurno vredi.A opet nije toliko skuplje, gotovo da su tu negde po ceni..
Bookmarks sajtovi