Natpis izgleda sumljivo ,polozaj broja pet kao da stoji ukrivo, narukvica nije njegova.
Proveri da nije replika.
Natpis izgleda sumljivo ,polozaj broja pet kao da stoji ukrivo, narukvica nije njegova.
Proveri da nije replika.
casovnicar kaze da je orginal. najmanje 10 godina je stajao nije se navijao uopste dok ga nije on ocistio.
Za odredjivanje godine proizvodnje Seiko satova koristi se serijski broj sata pogledaj temu: Link
977552 vjerovatno onda 89. godina.
Sat je kopija. Mehanizam 7009 ima i prikaz dana u nedelji a ne samo datum. Na poklopcu mora , a nije , biti ugraviran broj tj oznaka mehanizma kao i oznaka modela npr 7009- xyyz . Toga nema na tvom satu. Cirkoni i slično ne postoje ( ili ih bar ja nisam nikada video ) na Seiko 5 satovima. Nije to karakteristično za njih. Krunica je prevelika i suviše štrči. Pritiskom na krunicu prebacuje se dan u nedelji na prikazanoj petici to je ne moguće jer nema dana u nedelji. Dakle po mom mišljenju kopija. Ovde je prikazana još jedna ,po meni, kopija Seiko 5 "crystal " sata http://antik025.com/?p=233 . Inače Crystal je Orjentova serija , pandan Seiku 5. Npr jedan prikazan model
Poslednja ispravka: skydrummer (14.4.2013. u 12:51)
zasto bi onda bila orginalna narukvica ako vec nije sat.moracu ga otvorit da vidim mehanizam
Bas zato da bi te prevarila tj. da bi doprinela autenticnosti sata koji nije original ,a sama narukvica ne vredi mnogo.
Da li neko moze da mi kaze da li su na Seiko 5-ici koju imam (u pitanju je model SARZ005) spring bars standardne debljine 1.7mm ili su deblji ne mogu da nadjem taj podatak, a treba mi jer planiram kupovinu jedne narukvice.
Bookmarks sajtovi