kengur, neka te dugo i u zdravlju sluzi.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala.
fenomenalna 5-ca,svaka čast na izboru
Pozdrav svima!
Ovo je moj prvi post i u njemu želim da predstavim jedan vremešni Seiko. Nadam se da se niko neće ljutiti što nije legendarna petica, ali ima skoro 40 leta, i sigurno će vam se dopasti.
U pitanju je serija 7006-5000, tačnije model 7006-5012R, proizveden jula 1974. godine a model predstavljen mislim 1969. Dobio sam ga na poklon, i priča je vezana za njega je interesantna i pomalo tužna, ali pošto je suviše lična zadržaću je za sebe (bez ljutnje).
Mogu reći da je sat kupljen sredinom osamdesetih u Češkoj i to polovan, verovatno u nekoj antikvarnici/zalagaonici (na kopči postoje sa unutrašnje strane jedva vidljivo urezana slova CZ i nakon toga par cifara). Posle par godina nošenja završio je u fioci gde je spavao zaboravljen. Pronašao sam ga ja nakon 20 godina i dobio na poklon, od tada se lepo i tačno družimo
Pošto je sat aktivno nošen pre ostavljanja na dve decenije, ima dosta ogrebotina po kućištu, pleksiju i narukvici. Možda ću ga ispolirati,a možda i ne, meni njegove "bore" ne smetaju. Ovih dana ću ga počastiti jednom kožnom narukvicom, čim nađem po njegovoj meri.
Moj Seiko je jako tačan, iako ga nisam dao na servis, kada sam ga dobio samo sam podesio vreme i datum, stavio na ruku i on vredno i precizno kucka sve ove godine. Kada ga budem odneo na čišćenje i podmazivanje, možda ću ga i ispolirati, ali o tom potom. Jedino sam zamenio štifne jer je na sebi garant imao originalnekoje su bile skroz iskrivljene i pred pucanjem.
Na ruci leži odlično, narukvica ne depilira iako je metalna, a ja sam poprilično dlakav Širina kućišta je 38mm bez krunice, 40 sa njom a visina 40mm.
Čitao sam dosta postova forumaša, ali nisam pročitao da neko ima ovaj primerak, pa je to dodatni razlog da vam predstavim svog vernog pratioca.
Dobro dosao na forum.
Lep Seiko
Ako imas jos satova, slobodno ih podeli sa nama, mozes u sledecoj temi Fotografije satova iz vase kolekcije! , ili ako imas vise satova napravi svoju galeriju. Galerije satova članova foruma
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Lep sat i odličan mehanizam. Imam nekoliko satova sa tim mehanizmom i recimo na jednom na kojem sam proveravao odstupanje je 2 sekunde dnevno. Sat nije servisiran ko zna koliko pa ga i ne nosim dok to ne obavim. Ono što hoću reći jeste da je to odličan mehanizam, nema brzu promena dana u nedelji ali je odličan. Začetnik serije 7xx. Proizvođen je od 1969. do 1971. ali je i kasnije ugrađivan. Koliko mi je poznato nije ugrađivan u Seiko petice bar se ne sećam da sam ga viđao.
U zdravlju ga nosio i dobro došao na forum.
Poslednja ispravka: skydrummer (6.7.2013. u 22:46)
zanimljiv seiko i bas fino sto ima neku pricu koja te vezuje za njega.dobro dosao.
Pozdrav i dobrodošao na forum
Imaš veoma lep sat koji svakako vredi sačuvati, a o čijem kvalitetu nema potrebe ni raspravljati. Neka te dugo i u zdravlju služi.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
ovaj tekst sam maločas pročitao,pa da ga podelim sa vama:
Very attractive on the outside yet its real beauty is housed within. That’s to say, the 23-jewels 7s36c movement that winds the watch both ways and keeps time better than any other mechanical movements. This takes the slowing down stigma off the Seiko 5-s. Moreover, a little trick allows you to hack the seconds for accurate synching.The luminosity is an excellent one even compared to Seiko standards
(moj ima istu mašinu)
na ovom site-u:
Seiko 5 Military Automatic Sports SNZG09K1 SNZG09 SNZG09K Men's Watch
Bookmarks sajtovi