Servis Seika 5 bi trebalo da je šala za svakog časovničara. Ja ti mogu preporučiti Simovića http://www.svetsatova.com/servis/%C4...vi%C4%87+Damir.
Servis Seika 5 bi trebalo da je šala za svakog časovničara. Ja ti mogu preporučiti Simovića http://www.svetsatova.com/servis/%C4...vi%C4%87+Damir.
Hvala na informacijama, zvacu ga u pon..Sat je kupljen 2000-te. i nekim cudnim okolnostima tek pre neki dan je pronadjen sa sve kutijom, garancijama i danas prvi put nosen i na moje veliko zadovoljstvo radi
Posle određenog vremena traženja uspeo sam da nađem ovu peticu (automatic,17 jewels) u jednom malom kutku ( fioci) kod mojih roditelja.
Sat je nosio moj otac do pred nekih 15-ak godina . Prestao je da ga nosi bez nekog posebnog razloga.
Selili su se u drugi stan pred nekih 3-4 godina i verovatno je zaboravio ga da ga nisam ja našao sasvim slučajno.( ustvari moj sin koji obožava istraživati fioke )
Stanje sata je takvo da će verovatno trrbati neko vreme da se popravi . Kazaljka za sekunde radi sa zakašnenjem, pa stane, pa opet radi... dakle servis.
Staklo je poprilično oštećeno, trebaće i nova narukvica.
Ako neko iz Skopja mi može preporučiti dobrog majstora ( добар , доверлив и не многу скап саатчија) može da piše tu ili u PP.
Molim i za komentar ostalih članova šta misle od ovoj 5ci.
p.s. Ćale niti majka se ne sećaju kada je kupljen, otprilike sredina 80-ih godina prošlog veka...baš me interesira dali se može naći kada je proizveden.
Poslednja ispravka: Ocean (16.9.2014. u 10:11)
Lepa stara petarda i lepo od tebe sto ces da ju vratis u zivot
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Moj Seiko je 7009-3170 se pravio od 88. do 96. godine, a inace je 90. godiste. Taj je verovatno stariji obzirom na 3101 kuciste ili je mozda slicno godiste a kuciste se razlikuje. Znace valjda neko iskusniji. Uglavnom, prva cifra fabrickog broja oznacava godinu proizvodnje. Kod tebe je to 81. ili 91. godina, (moze da bude i 51. 61. 71...) sledeca cifra je mesec proizvodnje tj. maj.
Ako je kupljen sredinom 80-tih onda je sigurno 81. godiste.
Mozes i da posaljes mail Seiku, navedes sve oznake na poklopcu i pitas za godinu proizvodnje. Bar sam ja tako uradio za svoj.
Kao mali update za moju 5cu: savet časovničara je da je sat dobar ( na prvi pogled, nije gaotvarao), samo ga se treba nositi što više. Sat je bio zaboravljen i da ako posle 10ak dana i dalje kasni, da opet dođem kod njih u radnju.
Rekao je i da spavam sa njim i da ga samo kada perem ruke skidam
Da ako ne moram, ne menjam narukvicu jer je jako teško naći originalnu -može se postojeća očistiti.
Osim ako želim kožnu ( a želim je).....
Nemas potrebe da ga skidas ni kada peres ruke sem ako ih ne peres do laktova . Ja sat skidam samo kada se kupam ali se trudim ga ne kvasim ni na neki drugi nacin.
Majstor ti je sve dobro rekao....uradi tako.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Pozdrav, od novoga na ovom forumu. Potrebna mi je pomoć oko identifikacije Seiko sata. On je pripadao mom ocu, i našao sam ga pre par dana, posle skoro 12 godina koliko je prošlo od kada obojica su prestala da rade. Naravno, par trešenja i proradio je...kao sat
Postaviću fotografije, ali evo i informacija koje sam ja video:
1. sa prednje strane natpis SEIKO automatic, i u donjem delu JAPAN 6309-8360R
2. sa zadnje strane SEIKO 8D2970 SW, i ka ivici Water resistant stainless steel 6309-8310 A2
Probao sam da pronađem nešto preko neta vezano za ovaj model, jedini linkovi koje sam našao je na nekom švedskom sajtu gde čovek takođe pokušava da identifikuje sat ( Indentifiera en Seiko | Klocksnack ) , i na ebay .
Sat, naravno, ima sentimentalnu vrednost, nadao sam saznam koji je tačno model i da ga sredim. Narukvica nije originalna a i staklo je dosta ogrebano.
Ako neko može da pomogne, hvala vam unapred.
H, i zaboravio sam slike.
Poslednja ispravka: RUS (1.10.2014. u 16:30)
Bookmarks sajtovi