možda si upravu, kako mi preporučuješ poliranje, da ga odnesem kod časovničara na poliranje ili da sam pokušam? koja pasta?
možda si upravu, kako mi preporučuješ poliranje, da ga odnesem kod časovničara na poliranje ili da sam pokušam? koja pasta?
E'o buraz, pretresi malo ovu temu, posto svako ima neki svoj fazon. Naci ces razlicite odgovore, pa sta ti se svidi.
Poliranje sata
Bezbroj uputstava imas i na "watchuseek" forumu.
Ja ove svoje sa celicnim narukvicama nikada jos nisam polirao, ali znam da je moj stari nosio svoje satove zlatarima na Carsiji... jednom je bio zadovoljan, a drugi put je ovaj mahnuo k'o ni sebi ni svom. Bolje bih ga ja kuhinjskom krpom ispolirao.
Poslednja ispravka: arch_m (12.12.2014. u 20:32)
Он сказал: "Поехали!"
Koje ti posjedujes satove, imas li vintage satove i sl: Izvinjavam se, ako nisma previše upučen u predhodne postove?
Ma pusti ti arch_m-a, ima taj satova ali ih krije k'o zmija noge
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Ma kakav ja... jedan budilnik, plastikaner, i onaj ugradjeni, na rerni, i to je to...
Sad bez zezanja, ja stainless steel imam samo na Omegama i ni na cemu drugom (prije toga imao na Longines Hc-u i Fortisu, ali, kratko, oba su, nazalost, otisla), ali sve su to bili novi satovi, nisam ih nikada polirao. Sve ostalo mi je na koznim kaisevima. Inace kozne najvise volim.
E sad sto se poliranja tice, tu sam, a vidim i ostali koriste isto, upotrebljavao Cape Cod krpice, mozes ih naci na ebay-u.
A za brusene dijelove, vec nekoliko forumasa je predlozilo onaj grublji dio kuhinjske spuzve.
ok archy, koju pastu za poliranje da uzmem, koja je najoptimalnija.. Mogu li na čarsiji negdje naci pastu za srebro ili nesto tako slično?
Ove Cape Cod krpice su vec natopljene u sredstvo za poliranje. Tu ne moras nista dodavati. Probaj to naci, ima ih svuda online. A za staklo, tu je Polywatch, rastura kako dobro ispolira staklo, mada to raja radi i sa pastom za zube.
arch_m. sunđer ili kuhinjska spužvica ne može polirati čelik, čeličnu narukvicu treba oprati u ultrazvuku od nečistoće i strojno ispolirati
Ja nisam nikada probao. Govorim mu generalno za satove, ne za narukvicu, jer s narukvicama nemam nikakvog iskustva, dakle, za poliranje kucista, poliranih i brusenih dijelova, evo i za staklo... ali, da budem iskren, sam sam samo Cape Cod i Polywatch koristio.
Zato sam predlozio zlatare jer mi je i stari znao njima dati sat na poliranje. A cime oni race narukvice, to ces ti mnogo bolje znati.
I nema poliranja stakla, možda optičari nekim strojem. samo možeš vruhnski ispolirati plexi
Bookmarks sajtovi