Iskreno se nadam da ćeš ga lepo srediti i doterati da izgleda fenomenalno. Tada će ti predstavljati još veću vrednost.
Prvo nekako saznaš tačan dan i datum .Krunica se izvlači na dva kolena.Na prvom kolenu ako okrećeš krunicu na jednu stranu podešavaš datum,a okretanjem na suprotnu stranu podešavaš dan.Izvlačenjem krunice do kraja(na drugo koleno)podešavaš sate i minute.Sve to nemoj raditi između 21h i 03h.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
hh hvala, probacu da saznam koji je dan Mozes li mi reci zasto u to vreme da ne namestam datum?
U to vreme mehanizam koji prebacuje dan i datum obavlja svoj posao pa mu ne prija bilo kakvo ometanje.Naravno,ovo se odnosi na slučaj kada su kazaljke na satu između 21 i 03h.Ako ih sada postaviš na ,recimo 6h-igraj se slobodno sa podešavanjem datuma i dana.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
S obzirom na polozaj krunice rekao bih da se kod ovog modela dan u nedelji menja pritiskom na istu, kao sto je slucaj i kod moje 5-ice.
A evo.... odlicni sajt sa bazom mehanizama bidfun-db Archive: Watch Movements: Seiko 7009A potvrdjuje ovo...
Pozdrav!
Vladane vladane ja se ubi da nadjem drugo koleno Jeste na pritiskanje krunice menja se datum, ali dan u nedelji ne??? Sad cu da iscitam ovo sto si postavio, ali ovo na 1 pogled nije isti mehanizam , posto kolko ja znam (uzmite sa rezervom) ovaj moj seiko ima 21 rubin, a ovaj mehanizam koji si postavio 17?? I jedna zanimljivost ovu oznaku 7009-6001 ,nalzio sam npr 7009- pa neki drugi broj ,a konkretno ovaj nisam nasao na netu??
Poz drugari
Ma sad gledam nešto...ima na netu 7009-6001 ali su svi sa 17 rubina.
Da nije kod tebe menjan cifer ili poklopac?
Snimak mehanizma bi razrešio misteriju.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi