Strana 8 od 57 PrvaPrva ... 45678910111218 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 71 do 80 od ukupno 570
Like Tree1815Likes

tema: Seiko 5 satovi clanova foruma

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

Određen forumom Re: Seiko 5 satovi clanova foruma

Ovo je sat mog dede tako da ne znam da li je nesto menjano, dosta je star sat, pise automatic 21 jewels zato sam pomislio da ima 21 rubin, potrudicu se da postavim sliku mehanizma sto pre

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Mehanizam 7009 ima 21 rubin a 7009A 17 rubina. Recimo mehanizam 7006 postoji u varijanti sa 17, 19 i 21 rubinom.

Mlađi član Avatar korisnika SEIKO
    Član od
    11.2.2012.
    Lajkovi
    167
    Reputacioni uticaj
    15

ja se izvinjavam sto ovako upadam na ovu temu mada me zanima moze li se dje naci kakav seiko 5, ne mora biti lijep i ocuvan samo da je masina ispravna i u ok stanju? slikar sam i nacrtao bih mu grafiku ili akvarel ako mi to ko uspije naci.
    zahvaljem se unaprijed i oprostite jos jednom ako sam promasio temu.

Stariji član Avatar korisnika lemi
    Član od
    26.10.2011.
    Lajkovi
    1415
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    86

evo konačno našao sam jednu peticu što mi se svidja...uradio sam servis,stavio novo staklo,novu kožnu narukvicu i ispoliro....evo rezultata...
    seiko 7009-4040Seiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-002.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-010.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-011.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-012.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-004.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-seiko-5-005.jpg
    Djordje, RUS, sonebg and 14 others like this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18032
    Reputacioni uticaj
    282

Citat SEIKO kaže: Pregled poruke
    ja se izvinjavam sto ovako upadam na ovu temu mada me zanima moze li se dje naci kakav seiko 5, ne mora biti lijep i ocuvan samo da je masina ispravna i u ok stanju? slikar sam i nacrtao bih mu grafiku ili akvarel ako mi to ko uspije naci.
    zahvaljem se unaprijed i oprostite jos jednom ako sam promasio temu.

Na domaćim oglasima i aukcijskim sajtovima po ceni od 700 do 2000 dinara.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Novi član
    Član od
    26.4.2011.
    Lajkovi
    39
    Reputacioni uticaj
    0

Vidim da je malo zamrla tema, pa rekoh da je ozivim. A imam i dobar povod za to. Vec duze vreme sam imao u planu da restauriram peticu koju sam dobio od oca, a koju je on dobio od svog tasta, a mog dede. Sat je kupljen sedamdesetih godina u Libiji gde je moj deda radio. I kao i ostali gastarbajteri i on je gotovo svima u familiji donosio rucne satove na poklon. Znao je deka samo za jednu marku, japanskog Seika, tako da svi u uzoj familiji imaju bar jednog .*
    Elem, radi se o Seiku 5 automatic 21jew.* 7019-8090, proizveden je davne 1976. godine, i dugo je bio zaboravljen, sve dok ja nisam razvio svoje interesovanje za satove, najvise zahvaljujuci ovom forumu. Sat je godinama stajao i bio u prilicno losem stanju. Prvo sam morao da ga ocistim, da vidim jel vredi uhvatiti se u kostac. Mehanizam nije radio, vec bi pri pokretu malo okrenuo sekundaru i stao. Da zlo bude vece jos prilikom pranja i skidanja necistoce, prodrla mu je voda u kuciste, ali sad vidim da je to bilo dobro jer je samo ubrzalo stvari. Odmah sam ga odneo kod casovnicara, koji ga je kompletno rasturio, obrisao, podmazao, zamenio dihtung gimicu i doveo u red.*
    Kad je masina zakucala (moram reci bez sekunde odstupanja), na red je doslo novo odelo.Odlucio sam se za kozni kais. Ne znam koliko se vidi na slikama ali kais je tamno zelene,reklo bi se skoro pa crne boje. Cifer sata je tamno zelene prelamajuce metalik boje, pa je kais odlicno legao.
    Trazio sam po netu, i gotovo nigde nista nisam nasao o ovom satu. Ja bih rekao da spada u redji primerak, ako neko ima slican nek mi prenese svoje utiske.
    Izvinjavam se sto su slike mutne, slikano je mobilnim telefonom (ne tosterom ) pozurio sam da vidite bar kolko se moze kako izgleda, Cim mi ortak vrati fotoaparat, uslikacu lepo da se vidi rezultat. I na kraju bi samo dodao, servisiranje kod casovnicara-2000din, kozni kais 1000 din, poliranje kod zlatara 400 din, sat na ruci koji ima svoju pricu i porodicnu tradiciju NEPROCENJIVO!

Seiko 5 satovi clanova foruma-31052012024.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-untitled.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-31052012012.jpg

Novi član
    Član od
    26.4.2011.
    Lajkovi
    39
    Reputacioni uticaj
    0

A evo i valjanih fotografija, gde se sve prethodno opisano vidi kako treba.
    Seiko 5 satovi clanova foruma-1.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-2.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-3.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-4.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-5.jpgSeiko 5 satovi clanova foruma-6.jpg
    Priložene slike Priložene slike Seiko 5 satovi clanova foruma-7.jpg  
    Djordje, RUS, jagoda-nbg and 13 others like this.

Stariji član
    Član od
    2.10.2011.
    Lajkovi
    2390
    Reputacioni uticaj
    70

Uvek je lepo videti restauriran stari sat, čestititam. Pokušaj da fotografije napraviš negde gde ima više dnevnog svetla.

Novi član
    Član od
    14.6.2012.
    Lajkovi
    10
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav svima.
    Igrom slučaja sam našao ovaj forum. U skorašnjim ne baš planiranim i voljenim aktivnostima, potrage za nečim, iskopao sam nešto sasvim drugo. Našao sam svoj stari sat a onda mi je google rekao da pripada ovde.

Šalu na stranu. Dobio sam ga odavno ali odavno ga i ne nosim. Ne znam ni da li i kako radi. Nakon današnjeg "mućkanja", pokrenuo se. Ključić ili kako se već zove ono za podešavanje vremena i datuma je ispao, staklo je okrnjeno ali je draga uspomena pa sam došao na ideju da bih mogao da ga vratim u funkciju. I tako, komp, Google, počnem da tražim neki servis za Seika i nađem forum. Ujedno, ako imate neki predlog za servis, neću zameriti.

Satić je Seiko 6309-5230

milan zmaj likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    54

ovde na forumu imas spisak servisa.skoro je jedan nas clan pokazao seiko 5 sredjen kod dojcinovica tako da bi ti preporucio da odes tamo.

Slične teme

1. Mala pomoc od Admina i ostalih clanova
    By Mardz Simpson in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 13.10.2008., 23:32

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •