Cini mi se da bi trebalo da se pokrece okretanjem krunice dok je ona na nultom polozaju(skroz uvucena).
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Tačno tako, kako ti je Rus odgovorio, a možeš da pogledaš i sledeći video
VINTAGE SEIKO CHRONOGRAPH 6139-7069 - YouTube
ako se dobro secam, prsten bi trebalo da se rotira kada je krunica u "neutralnom" polozaju, dakle, kada nije izvucena.
krunica ima samo jedno "koleno", tj. kada se izvuce, podesava se datum.
medjutim, postoje dva "kolena" kada se krunica pritisne! laganijim pritiskom, tj. pritiskom na prvo koleno podesava se datum, a jacim dan.
koliko vidim, krunica na tvom satu nije originalna, sto moze da znaci da je i kljuc budzen, pa da nista od gorenavedenog ne radi, osim podesavanja vremena. obavezno odnesi sat kod majstora da pogleda da li je sve u redu. dobra vest je da se delovi mogu nabaviti, a losa da je servis prilicno skup.
jole777 kaže:
podesavanje datuma radi kao i vremena,stoperica radi,dane sam stelovao okrecuci skazaljke.to me je i bunilo zato sto sam gledao na internetu da sve to moze,znaci budzen je.pozzz i hvala
gde mogu naci kljuc i koja je cena ,orijentaciono?
Poslednja ispravka: RUS (23.5.2013. u 21:25)
e evoga kad stisnem malo jace menja i dan.
Dobro je ako radi, mozda je bolje nego sto mi se ucinilo, a sto se cene tice, racunaj da je samo ciscenje ovog mehanizma oko 40-50 eur, a ako treba narucivati i delove, sasvim sigurno ce biti vise, a koliko - to ce samo majstor moci da kaze kad detaljno pogleda mehanizam.
Ako si iz Bg, mogu da preporucim servis Kostic-Dojcinovic na Zelenom vencu.
Pozz!
jole777 kaže:
hvala na odgovorima i preporukama,iz sremske mitrovice sam za sad cu ga ostaviti ovako,tacan je a i ne znam za cega mu sluzi taj prsten?
Majstor Mile u Puškinovoj ulici u Sremskoj Mitrovici može da izvrši čišćenje takvog sata po ceni oko 2.500,00 dinara
drugari cemu sluzi taj prsten?
sutra bas idem kod njega radio mi neki komandirski pa cu ga pitati
Poslednja ispravka: RUS (23.5.2013. u 23:04)
Bookmarks sajtovi