Za dugi niz godina koliko sam korisnik Seiko satova, nisam uspeo sebi dokuciti na koji nacin Seiko odredjuje na koje modele staviti logo S a na koje ne.
Cinjenica je, u prvi mah, bila da su najpre to malo skuplji modeli od 700EUR pa navise, ali ni tu nisam mogao naci pravila, jer danas Seiko stavlja logo S i na modele od 52.000 dinara, ali zato ne stavlja na mnogo skuplje modele npr.Prospex ili Astron. Tako da je moja teorija o znaku S, da se stavlja samo na skupljim Seikovim modelima pala u vodu.
Cemu uopste moja prica o oznaci S na krunici?
Moj razlog je jednostavan, meni daje neki premijum osecaj Seiko sata a nadam se da ce se i vecina mojih kolega sloziti samnom.
Nesumnjivo je cinjenica da mnogi drugi proizvodjaci satova stavljaju svoj logo na krunici i to na sve svoje modele.
Seikov znak-logo S na krunici se razlikuje i po nacinu graviranja. E u tom slucaju skuplji modeli imaju reljefni i bolje obradjeni logo S.
U sledecih par slika cu Vam prikazati nekoliko razlicitih, jeftinijih, Seiko modela sa logom S:
Seiko Alpinist SARB017
Seiko Cocktail Time SARB065
Seiko Presage SSA305J1
Seiko Presage SPB067J1
Seiko Presage SSA345J1
Kao sto se moze videti, zaista deluju drugacije krunice, ne samo po svom izgledu i velicini vec i nacinu graviranja znaka S.
Meni je bilo fascinantno videti mnogo skuplje modele serije Prospex(mada neki modeli imaju znak prospex na krunici) i serije Astron bez tog premijum osecaja za mene tj.tog neizbeznog znaka S na krunici.
Prica ide tako daleko da na nekim sajtovima nude graviranje kao i gravirane krunice za Seiko satove:
https://www.seikocrown.com/services/
U ovoj godini je i cuveni Sumo ostao bez znaka S, SBDC113:
Bilo kako bilo prisustvo znaka S na krunici nece uticati na same karakteristike sata, ali ce u velikoj meri kompletirati taj osecaj premijum modela.
Bookmarks sajtovi