Jos jedan glas za Nebojsu Bojovica.
Jos jedan glas za Nebojsu Bojovica.
da li u opste ima veze, da li je ovlasceni obzirom da se samo menja baterija
Ako nemas ili ti je istekla garancija onda je svejedno. Mada nisam siguran da garancija pokriva bateriju. U svakom slucaju dobar casovnicar ce otvoriti i zatvoriti sat tako da se ne primeti a los ce izgrebati kuciste i/ili poklopac .
A ukoliko je u garanciji, onda ti treba ovlašćeni servis čak i za zamenu baterije(koju garancija,najverovatnije, ne pokriva).
Jednostavno- izgubićeš garanciju ako sat otvara neko drugi.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ni ja nisam verovao dok nisam naleteo na takvog Ili je moj sat bio malerican, pa je tako prilikom obicnog, rutinskog, skracivanja narukvice, sat ogreban Zato i ne popravljam satove, prodajem ih pre nego se pokvare
Nazalost, nisi jedini . Negde 1992. dao sam caletu da odnese moj Casio (ovaj iz potpisa) da mu se prvi put zameni baterija. Po caletovim recima casovnicarka je pokusala da ga otvori nekim alatom koji lici na pincetu (inace sat ima uobicajeni poklopac na zasrafljivanje sa 6 zareza). Ta stvar se iskrivila, odskocila i naravno ogrebala poklopac. Radnja je bila negde na Dorcolu, u okolini Bajlonijeve pijace - nisam isao licno pa ne znam tacno. Posle sam bateriju zamenio cini mi se negde kod Masinskog fakulteta, mozda u Ruzveltovoj.
Imam problem sa svojim Seiko Solar SNE102, sat je napunjen, ali se s vremena na vreme zaustavi, pa se ponovo pokrene sam od sebe ili kada se izvuče i vrati krunica. Dakle, nema onog otkucaja na 2 sekunde kada je baterija pri kraju, što mi je, uz ono što sam pročitao po inostranim forumima, jasan pokazatelj da nešto nije u redu sa mehanizmom.
Ono što me interesuje jeste da li je neko popravljao Seiko Solar i kod koga bi bilo najbolje da ga nosim na popravku?
Inače, koliko je star sat ?
Da li se zaustavljanje dešava dok sat nosiš ili dok stoji ?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ako se ne varam to je sledeci model:
Seiko USA / Collections / Seiko Core / Men / Watch Model / SNE102
i nosi solarni mehanizam V158.
Nije lose procitati
https://www.seikowatches.com/support/faq/solar_2.html
kao i
Is my Seiko Solar dead?
kada je u pitanju servisiranje sata, tu ne znam sta bih rekao.
Ovlasceni distributer Vitanov nije neka referenca(skupi i neodgovorni), raspitaj se kod casovnicara Kostic-Dojcinovica, Časovničarska radnja Kostić-Dojčinović
Bookmarks sajtovi