Plavi mi je najlepsi. A kiklop, pa moze se to odvaliti...
Mogli bi i moj omiljeni SKX007 da izbace sa novim mehanizmom, sta li cekaju?!
Plavi mi je najlepsi. A kiklop, pa moze se to odvaliti...
Mogli bi i moj omiljeni SKX007 da izbace sa novim mehanizmom, sta li cekaju?!
Izgleda da su novi sa ravnim staklom.. stara je verzija bila sa zaobljenim ako se ne varam?
Evo jos dva:
Srp510 LE
Srp499:
007 sa novim mehanizmom bi trebao da se pojavi 2014 godine. U uputstvima za nove diver modele (stampa 2013) ga vec prikazuju pri cemu je sekundara prikazana u Monster obliku,da li ce to biti "osvjezenje" za novu generaciju vidjecemo. Na pojedinim mod forumima sam procitao da je 4R36 mehanizam u principu podesan za zamjenu u postojecim sedmicama pod uslovom da dolazi sa novog Monstera ili drugog modela sa krunicom na 4 i dovoljno dugom nozicom,pitanje je da li navoj krunice monstera odgovara navoju na tjelu sedmice.Inace padalo mi je na pamet da sa tim eksperimentisem ali se dvoumim da ne bih upropastio stogod. J i K varijante seiko modela.se ne razlikuju po kvalitetu vec po nekim detaljima koji su posljedica japanskih zakona o trzistu. Na sedmici je jedina razlika zapravo stampa na ciferu (u J varijanti postoji i oznaka broja rubina ugradjenih u mehanizam). Ruku na srce,jedina razlika koju ja vidjam uzivo je mozda u hardlexu koji mi na J modelima djeluje nesto cistije,mada je to mozda samo utisak.
Nadam se da neće menjati sekundaru na 007, ova sa lopticom na vrhu mi je jedno od karakterističnih obeležja tog sata.
I ja bih je zadrzao u postojecem obliku ali na sedmici imaju jako malo prostora za update koji bi ga ucinio zanimljivijim za trziste.Sat markere bi mozda trebali da oivice metalom i logo da naprave od metala (to je nesto sto skoro svim Seiko jacim modelima zamjeram,posebno sto kosta blisko nicemu a cak i vecina entry level petica ima taj detalj na sebi).Zaobljeno staklo na sedmici je nepotrebno a oblik mu je savrsen kakav jeste,tako da ne vidim sta bi osim novog mehanizma moglo da ga ucini zanimljivijim za trziste od postojeceg.Vidjecemo.In Seiko we trust!
Drago mi je da su nastavili proizvodnju Stargate-a ali mi se ne sviđa lupa na datumu. Potpuno nepotrebna stvar.
Pazi kad na slikama nisam ni primetio lupu na datumu.
Mene će to u svakom slučaju udaljiti od kupovine ovog modela. :thumbdown:
Slazem se,kiklop je inace (po meni) potpuni bezvezluk,posebno ma day date satovima,a po ovim slikama bih rekao da i nema nikakvu funkciju,mada su vjerovatno fotosopovane.
Bookmarks sajtovi