Svi Grand Seiko satovi se servisiraju u Japanu i svi Grand Seiko satovi se šalju za Japan kada je potrebno odraditi servis, bez obzira u kom delu sveta ti živiš. Sat ne šalješ ti već ga nosiš do zvaničnog distributera a on bi trebalo dalje da ga prosledi do Seiko servisnog centra u Japan.
Tako se radi i sa većinom high-end švajcarskih satova. Zaista mislite da se VC, JLC, Patek i ostala kompanija (pa čak i Breitling) servisiraju kod naših distribura?
Što se tiče ostalih satova iz Seiko kolekcije svaki časovničar koji je barem jednom u životu došao u kontakt sa Seiko satovima bi trebalo da zna kako da ih servisira i zaista ne vidim razlog zašto bi to časovničarima predstavljao problem. JDM imaju iste mehanizme kao i modeli koji se prodaju na drugim tržištima.
Najbitnije u celoj priči ti je da postoji zvaničan distributer u zemlji preko kojeg mogu da se naruče rezervni delovi koji su potrebni za servis kao i kod kojeg mogu da se, ukoliko to želiš, servisiraju satovi. Čak i ako distributer nije u mogućnosti ili neće da naruči rezervne delove postoje i druge opcije kao što su ebay, online prodavnice, specijalizovani servisi, drugi ovlašteni servisi, itd. Dakle, uvek postoji mogućnost da se rezervni delovi nabave.
Za garanciju ne znam šta da vam kažem. Bitno je da je garantni list propisno overen i distributer bi po pravilu MORAO da prizna garanciju ukoliko se sa satom nešto dogodi u garantnom roku.
Kažem po pravilu jer pravila u ovoj državi ne postoje a i sam sam imao loša iskustva sa međunarodnom garancijom Citizen-a koja mi nije priznata, iako je sat kupljen u radnji kod zvaničnog distributera ali u inostranstvu. Generalno, sve zavisi od dobre volje distributera da li će vam priznati garanciju za sat koji niste kupili kod njega ili neće.
I da, garantni listovi koji se dobijaju uz satove koji su kupljeni preko online prodavnica, pa čak i onih koje su u Singapuru, su VAŽEĆI ukoliko su propisno overeni i ukoliko se radi o Seiko garantnim listovima. Šta mislite odakle te prodavnice nabavljaju Seiko satove?
Bookmarks sajtovi