Nigdje u izvještajima ne piše da su nosili satove!
Možda im ne trebaju
Nigdje u izvještajima ne piše da su nosili satove!
Možda im ne trebaju
E, kada dodju kod nas shvatiće kol'ko je sati...
vezba stvara majstora
Dalibore smisao teme je da se pokaze odnost velicine kucista i velicine cifera, a samim tim i citljivost odredjenog sata.
Kad smo kod Tune tu bi bas bilo interesantno da dobijemo velicinu cifera, ona je bas zanimljiva zbog tog odnosa velicine kucista i cifera..
Napisah već: 30mm cifer, 47mm kućište i savršeno je čitljiva!
Ono što po meni najviše utiče na preglednost tj čitljivost sata jeste dobar kontrast između boje brojčanika i kazaljki, što manje natpisa na brojčaniku, masivne kazaljke i markeri kao i kvalitetno osvetljenje ako gledamo čitljivost u mraku. Povećanje kućišta često ne prati i povećanje prečnika brojčanika. Primer je Monster i Seiko 5-ce. Isti prečnik brojčanika , potpuno različito kućište ali Monster je čitak iz prethodno navedenih razlika. Bila bi i petarda čitka kada bi imala njegove kazaljke i brojčanik.
Kada se spoji npr petarda i jedan ronilački brojčanik i kazaljke (skx007 ) evo šta se dobije:
Mali sat ali teško da može biti čitkiji od ovoga. Drugim rečima veličina kućišta nije garancija povećane čitljivosti.
Poslednja ispravka: skydrummer (21.6.2013. u 23:00)
Sky, ko je ovo napravio ? Imam jednu staru peticu 7009 (levi model isto kuciste) i rado bi je ovako preradio odnosno platio preradu !
vezba stvara majstora
Da nadjes takvu gotovu tesko.
Ali delovi se mogu pronaci. Evo npr. degaz ima dosta dobar izbor brojcanika, kazaljki i manje vise svga ostalog. Web Store - DAGAZ WATCH LTD.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hmmm... Tolarbo, čini mi se da pričamo o dve stvari koje se ič ne tangiraju.
Prva: dimenzije i optička varka spram istih a zbog prisustva bezela, tj "skučenog" cifera. Odličan primer je ovo što je 23. pokazao.
Druga: čitljivost cifera koju je Sky lepo elaborirao a koja sa prethodnom stavkom nema ništa ni teoretski ni praktično.
Citiraću, neskromno i sebe a "međusobna veza" upravo se odnosi na dimenzija/čitljivost:
Ili je u pitanju treća opcija a to je da ja ništa nisam razumeo?
Bookmarks sajtovi