Tema je, kako verujem, sasvim jasna. Podsticaj da je napišem dobio sam kada me je jedan drugar upitao gde da popravi neki sat koji mu je ostao od dede, a za koji mu je više časovničara reklo da nemaju delove. Ne znam ko je proizvođač sata i šta je konkretno problem, ali mislim da je u pitanju neki manje poznati evropski proizvođač koji je koristio švajcarske mehanizme, a sat je kupljen krajem šezdesetih u Italiji. Uputio sam ga na nekoliko časovničara i na forum i nadam se da će u tome uspeti.
Elem, pomalo sam zabrinut za sudbinu svih mehaničkih i kvarcnih ljubimaca koje ćemo imati kroz deset, dvadeset (ma može i sto) godina, jer vreme čini svoje, a nijedna od tih spravica nije napravljena tako da traje večno i bez održavanja.
Pretpostavljam da će još nekoliko decenija biti delova za široko rasprostranjene mehanizme, ali šta će se tada desiti sa darwilima ili omikronima? Ne samo što će biti manje delova, već će i časovničara biti sve manje.
Meni se još nisu sasvim iskristalisale ideje o budućnosti naših ljubimaca i zato bih voleo da čujem vaša mišljenja o tome.
Bookmarks sajtovi