Kome sad da se "žalimo" dalje. Ovo zvanično prenosi VC...
Pa da 1816 je napravljen prvi fotoaparat iako je ideja rodjena 150 god ranije. Izgleda na VC malo lagi
Nisam dublje analizirao ( drugim rečima nisam išao na sajt VC ) ali da li VC negde kaže da je fotografija napravljena 1755. godine ili je to fotografija sata koji je napravljen 1775. godine ( ili tu negde ) , što ne znači i da je fotka iz te godine ??
Nigde oni nisu napisali da je ta fotka iz te godine.
Evo original tekstShmizla je napravila pometnju, zato cemo da je banujemo.It was exactly 258 years ago on September 17, 1755 that the young Jean-Marc Vacheron set up his ateliers in Geneva with the desire to make some of the world's most exquisite timeieces.
258 years later Vacheron Constantin still strives to follow this philosophy.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Misterija rešena , niko nije lagio.
inace VC hoce malo da mulja, tvrde da su najstariji na svetu, a blancpain je osnovan 1735, ali VC kao argument navodi da jedno vreme blancpain nije pravio satove jer je bio u bankrotu, nekoliko godina, te su oni najstariji
To su marketinški trikovi, ne govorim za VC nego generalno. Svi bi da budu što stariji, a malo je ko , ako je upošte iko, proizvodio ceo sat tih godina i vekova. Postojalo je na stotine malih švajcarskih časovničarskih radionica koje su proizvodile delove za satove . Neko je pravio kućišta, neko brojlčanike i kazaljke , a neko delove mehanizma. Onde bi neko peti to sve sastavljao. Ali će svi koji su opstali napisati "watchmaking since xxxx" i normalno čovek pomisli kako od te godine fabrika sve sama proizvodi , što bi rekli "in house " a možda je kompanija svoj prvi sat napravila tek 150 godina kasnije.
Poslednja ispravka: skydrummer (17.9.2013. u 18:41)
upravo tako, bas sam juce u katalogu bregueta procitao da ih je napoleon nosio i mari antoanet, svega nekoliko godina po osnivanju kompanije....mislim da je ta radionica bila preteca danasnjeg bregueta, isto se pricalo kako je napoleon pio kurvoazje konjak, agresivni marketing...
Aaaa ne, ne, ne nikako ban...
Možda sam se loše izrazila, ali sam razumela da slika predstavlja baš tu radnju o kojoj pišu...
Sorry za konfuziju.
Pozz svima!
Bookmarks sajtovi