Ne znam da li je ovo u okviru teme ili ne ali da probam Naime, prosle godine narucio sam sat od fizickog lica iz USA, sve je bilo OK od njega, shippovan mi je kao gift zbog manje carine u Srbiji. Posle 2 nedelje stigao je u carinu poste u Beogradu i tamo su ga zadrzali jer nije imao nikakvu priznanicu o vrednosti sata, iako je zajedno sa njim stiglo i pismo da je vrednost niska, da je second hand, itd.... tamo je bio nedelju dana a meni je stigao dopis da im treba priznanica jer podleze luksuznoj robi i da nisu mogli da utvrde njegovu vrednost a nisu verovali da nije skupocen.
Kakva bre priznanica, bio sam u zemlji jos 1 dan i nisam imao vremena da se dopisujem sa njima i istog momenta zapalim autom kod njih u BG. Na kraju, lepom recju utvrdismo objektivnu vrednost sata i platih carinu bez priznanice, nesto oko 6000 dinara...
Sve u svemu, ne ponavlja mi se to iskusto opet i davanje novca za carinu pa me zanima kava su vasa iskustva pri uvozu satova i sa carinom ? Neko je u okviru teme spomenuo diplomatsku postu, pa ako moze nesto o tome ?
No time to lose
Da li neko zna koliko dugo se ceka paket ?
@ljubicicmilos, 20-25 dana.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
izgleda da je istina ono sto mi je drug,koji dosta narucuje sa one strane planete,rekao...ne narucuj vikendom...jedan od clanova ovog foruma je sa watchhubs-a dobio sat za 10 dana a ja vec dve nedelje cekam,jer sam narucio u subotu...valjda cu nauciti za ubuduce...
Bookmarks sajtovi