Hvala kolega.
Hvala kolega.
Omega rules !!!
Vec neko vreme jako zelim neki panda chronograph i dugo sam razmatrao koji da uzmem. Malo je falilo da uzmem Hamilton Intra-Matic koji mi je fenomalan, ali malo skuplji (~200k kod nas)...pa sam se prebacio na micro brendove i ostavio vece investicije za neke druge satove (mozda padne uskoro neka Stowa i/ili Sinn). Na kraju se izbor sveo na novu Geckota W-02 pandu, HKED 1963 chrono i Nezumi Loews. Geckota mi je imala par vizuelnih resenja koja su mi bola oci, a i nisam odusevljen njihovim odnosom prema kupcima. HKED mi je ok, ali me nije odusevio. Sa druge strane,kod Nezumija svidja sve osim eventualno sekundare, konkretno onaj "N" protivbalans koji mi je asimetrican. Velicina i oblik kucista je skoro identican Hamiltonu. Boja je tu negde, malo tamnija ali i dalje lepa. Zaobljeno Safirno AR staklo i seiko VK64, solidan kais...sta vise pozeleti
Jel zna neko gde nabaviti neku sekundaru za VK64 i koliko je cimanje za casovnicara da zameni i rizik da se nesto zezne? Koliko kapiram, on ima osovinu od 0.32mm pa sekundare pravljene za automatike ne mogu da se koriste....a vecina modding sajtova ima upravo sekundare za automatike.
Javicu se kad stigne sa detaljnijim izvestajem.
Cekaj dok ti stigne sat, pa onda odluci. Meni je ta ista sekudara predobra, vrh joj je top, a ova asimetrija po meni nije prenaglasena, diskretna je a brendira ceo sat- po meni top kombinacija! Kostic-Dojcinovic na Zelenjaku obozava avantire i moodove, i jako je pendatan, sa njim ne bi trebalo da bude ni onih malih problema tipa cestica prasine ili otisak prsta na staklu..
Da, videcemo kad stigne. Pomaze to sto je ovo chrono sekundara pa ce biti u uspravnom polozaju 99% vremena...manje ce da smeta cini mi se.
Zbog prirode mog posla koji povremeno zna da bude veoma zahtevan kada izađem iz biroa i boravim duže vreme u postrojenjima, gde je sat izložen raznim izazovima, poput neočekivanih udaraca i vibracija, uticaju magnetnog polja, agresivnih hemikalija, velikih temperaturnih oscilacija i sl., nositi sat sa automatskim mehanizmom je grehota.
Da ne bih više skidao sat sa ruke, svaki put kada izlazim iz biroa,
razmišljao sam duže vreme o nabavci nekog modela koji nije preterano skup, a koji bi zadovoljio kriterijume izdržljivosti i pouzdanosti.
Potencijalni izbor je logično bio usmeren na G-Shock zbog cene koja se uklapa u budžet i karakteristika koje poseduje, ali na moju veliku radost , nakog dugog surfovanja na netu iskočila mi je ova ZVER po ekstremno povoljnoj ceni, pa sam ga odmah poručio.
Sat je već otpremljen i željno ga očekujem.
Brutalan sat ,Srki,cestitam
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Bookmarks sajtovi