Ja ne korisitim navijac niti si ga zelim. Ujutro mi je ritual sjest na balkon, uzet kavu, zapalit cigaru i naviti sat te podesiti vrijeme ako je stao. I bas gustam u tome.
Ja ne korisitim navijac niti si ga zelim. Ujutro mi je ritual sjest na balkon, uzet kavu, zapalit cigaru i naviti sat te podesiti vrijeme ako je stao. I bas gustam u tome.
Meni isto nije problem podesiti vreme na satu koji je stao. Mada, navijač bi mi vise bio nekakva zanimljivost tj. gledati ga dok radi. Trenutno nemam navijač.
Bas dobro sto je MMario obnovio temu jer sam ovih dana hteo da pitam u vezi windera.Pre jedno mesec dana kupio sam Nighthawk pa mi je Fortis van ruke, a kako biva kada kupis novi sat,bar kod mene je tako,nosis ga malo duze tako da onaj drugi ili ostali stoje. Pod hitno sam u BMP_u,imao srece jer je ostao samo jedan,kupio winder i na njega stavio Fortis koji se, kako sam rekao,okrece evo mesec dana.Stavio sam na 600 obrtaja navijanje u oba smera:minut okrce u jednu pa pauza 10' pa onda 1' u drugu stranu pa 10' pauza itd.Sat drzi vreme na +2,5 sekunde sto mi govori da sam odabrao odgovarajuci br.obrtaja.Kako ja kapiram winder nebi trebalo da mu smeta jer simulira nosenje na ruci,sta vise ravnomernije i bez potresa.E sad sta mene interesuje?Koliko se winder trosi ako stalno radi i da li je pozeljno odmoriti ga neko vreme?Kakva su vasa iskustva?
Poslednja ispravka: dusan51 (19.8.2014. u 23:13)
^Moj je crkao otprilike nakon godinu dana skoro neprekidnog rada u rezimu slicnom koji si opisao. "Pravi" navijaci (Orbita i sl.) kostaju barem 10-ak puta vise i to nije bez razloga.
Vidi,ja sam ovaj platio 9500, sto mislm da nije malo,ali opet kazem ne znam nemam bas nikakvo iskustvo.
Zaista korisna tema! Evo i jedan koristan link: ORBITA.NET
Tu pod DATABASE mozete naci po proizvodjacu/modelu potrebne podatke za navijac.
veberz, bas dobar link
Shmizlo, i meni su oni super, ali se malo teze pronalaze
Poslednja ispravka: MMario (20.8.2014. u 8:55) Razlog: dodano
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
@dusan51 - samo da napomenem detalj - tih pomenutih +2,5s ne znače da si našao pravu meru već ćeš to videti kada sat skineš sa windera i vidiš kolika mu je rezerva snage ostala. Najbolje da za Fortisa nađeš koji je mehanizam u njemu i da onda prema Orbitinom uputstvu (ovom koji je veberz postavio, pominjali smo ga i ranije) izabereš adekvatan režim.
No time to lose
Moj je bio Diplomat, cena oko 100$ ako se dobro secam. Ima prikaz negde na forumu a mislim da je prilicno slican onima koji se prodaju u BPM-u, cak bi rekao da je za nijansu kvalitetniji. Inace, nisam jedini sa takvim iskustvom - po komentarima na internetu traju taman dok ne istekne garancija. Po mom misljenju navijaci tog ranga su OK da navijaju sat preko vikenda a za nesto bolje treba uloziti mnogo vise novca.
Bookmarks sajtovi