Pozdrav svima.
U ovoj temi možete ostaviti sve informacije o domaćim i stranim časopisima o satovima.
Koji časopisi vam se sviđaju a koji ne, i zbog čega.
Kao začetnik teme, napisaću nekoliko informacija o domaćim časopisima:
Hronoskop
Hronoskop je prvi domaći časopis o satovima, iako su se prvi i drugi broj ovog časopisa našli u prodaji kao dodatak dnevnog lista Politika, a ne kao samostalna izdanja. Ovaj časopis ima dobar izbor tekstova sa pravim autorskim sadržajem, u kojima je jasno ostavljen pečat i stav autora teksta. Ono što mi je zasmetalo je pojava nekih očigledno sponzorisanih tekstova, ali opet nijedan časopis nije imun na to. Takođe je zanimljivo da su tekstovi pisani ćirilicom . Ocena: 3/5
Satovi & Nakit
Ovo je drugi domaći časopis o satovima. Ima odličan izbor tekstova sa kvalitetnim sadržajem koji dobro pokrivaju sve aktuelnosti iz sveta satova. Nedostatak je nedostatak ličnog pečata autora, ali i pored toga tekstovi su jako zanimljivi. Ocena: 4/5
Ručni satovi
Ovo je poslednji časopis koji se pojavio na domaćem tržištu i od kojeg se tako puno očekivalo. Iz kog razloga su očekivanja bila tako visoka, pa zbog toga što je ovo izdanje rađeno po licenci čuvenog nemačkog časopisa Armband Uhren. Nakon ovog očekivanja usledilo je razočaranje užasnim prevodom kojim je ovako dobar časopis zaista osakaćen. Ljudi koji se razumeju u satove mogu i da protumače šta je pisac hteo da kaže, ali za one druge ovi tekstovi su prava noćna mora. Inače izbor tekstova je odličan, sa izrazito jakim pečatom autora sa respektabilnim reputacijama. Dovoljno je spomenuti da za ovaj časopis piše čuveni Peter Braun.
Ocena originalnog izdanja 5/5; Ocena domaćeg izdanja 2/5.
Od stranih časopisa najčešće čitam International Watch Magazine koji je jedan od najboljih, a od kataloga Orologi, Uhren Exclusiv i Wristwatch Annual, koji su navedeni od najkvalitetnijih ka manje kvalitetnim.
Novosti: Satovi i Nakit broj 4 je u prodaji!
Trenutno sam u pregovorima oko narudžbine Orologi kataloga za 2009. godinu, pa ako je neko zainteresovan za primerak neka mi pošalje PM kako bismo naručili više komada i smanjili troškove. Sajt izdavača (nažalost neažuriran): http://www.tourbillon.it/
Pozdrav,
V.S.
Bookmarks sajtovi