A sta mislite o ovako necem? Kazu da ce cena biti ispod $1000, sto me zapravo zabrinjava. Kako sat moze da bude high-end ako nije skup
http://bulovaprecisionist.com/en
A sta mislite o ovako necem? Kazu da ce cena biti ispod $1000, sto me zapravo zabrinjava. Kako sat moze da bude high-end ako nije skup
http://bulovaprecisionist.com/en
Eno otisao jedan model Precisionista za 250 dolara ako se ne varam na jednom stranom forumu.Nije to high end sat po skupoci nego high end quartz u smislu izuzetne tocnost.
Zato je Citizen najveci proizvodac satova na svijetu sa 400 milijuna godisnje jer moze ponuditi jako dobru kvalitetu za relativno normalnu cijenu.
PS.mozemo i ova zadnja dva posta prebaciti u novu temu da ne pricamo o Bulovama u Daliborovoj temi.
Napravljen split teme "Maurice Lacroix Miros diver"!
Neka ovo bude zvanična tema u kojoj će se pisati o High-end Quartz satovima!
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Nije loša ova Bulova,uopšte! Za 300$ se dobije veoma precizan sat(Champlain kolekcija je 600$ ali mi je i bolja)!
Samo,nisu u pravu kada navode da je najprecizniji na svijetu jer je Citizen A660 bolji! Ovo sa klizećom sekundarom mi takođe nije ništa posebno(imam na poslu kineski zidni sat koji se isto tako radi)!
Ideja mega kvarca je daleko od nove(Seko 8F mehanizmi su danas jedini koji imaju veliku frekvenciju i ne mogu se porediti sa 9F mehanizmima ni kvalitetom ni preciznošću)!
I još jedna stvar - za sada se ne zna kako će se pokazati ovaj mehanizam!
Upravo tako HD! (odsada te tako oslovljavam,krace je )
No nadajmo se da je Citizen obavio dobar posao.
Može,može! Mene inače svi zovu Dado,a puno ime koristim samo pri zvaničnom predstavljanju!
I ja se nadam da je ovaj mehanizam ok - ako jeste,kupovina je više nego dobra!
Ja ne znam puno o ovom A660 mehanizmu ali mi se cini da je upravo on ugradjen u Citizen Campanola! Po meni jednom od najlepsih satova. I jedno pitanje, da li je kod HEQ max odstupanje na godisnjem nivou 5s?
Ima stari model Capmanola sa ovim mehanizmom i poprilično teško je doći do nje!!!
Max. odstupanje je 10s/god. za Grand Seiko i ETA(Breitling za svoje SuperQuartz modele navodi odstupanje od 15s mada ne znam zašto) i Citizen Exceed modele,a za Citizen Chronomaster odstupanje je 5s/god(ali ako se sat nosi 12h/dan).
Nađoh jedan test za Bulova Precisionist,a koji kaže:
-sobna temperatura: +4s/god.
-temperatura od 30 C: -25s/god.
-temeratura od 36 C: -50s/god.
Biće da nije toliko termokompezovan koliko se Bulova hvali !!! Mnogo je bliže(ako ne i gori) Seiko 8F mehanizmima! Znači da nema šanse da prođe test tipa COSC!!!
Sta mislite o ovom modelu, http://www.michelherbelin.com/watche...C22,2,2,2.html ,moja zamerka je visoka cena krece se oko 1000e, da li on moze da spada u HEQ satove,koji se mehanizam nalazi u njemu svuda pise da je se radi o ETA medjutim pitanje je koja?
Bookmarks sajtovi