@ivo, a kako su bili povezani Paneraiom?
@ivo, a kako su bili povezani Paneraiom?
posle malo detaljnijeg razgledanja moram da se ispravim i priznam da mi se sve vise svidjaju. onako na prvu loptu su mi bili nista posebno, ali vidim da ima vrlo interesantnih modela.
Meni su oduvek bili lepi! Ima ih na 24chrono.
@crane, Bvlgari će uvek biti modni brend i ako se trude da naprave zaista dobre satove. Valjan mehanizam, lep dizajn, visoka cena kao i sve njihovo!
@ Angel
iskreno nisam znao za Anonimo satove dok ih dragon nije pomenuo ovde, na prvi pogled su mi bili nekako nezanimljivi, ali procitah malo o njima, pogledao ih malo detaljnije i brzo promenio misljenje...
eto jos nesto novo da se nauci ovde na forumu
pa oni su navodno obitelj koja je bila vlasnik Paneraia i koja je proizvodila satove za talijansku mornaricu. te su dobili ponudu koju nisu mogli obiti i prodali su firmu Panerai dotičnoj Richmond grupi. prodali supravo na ime i tehničku arhivu, modele.
obitelj je ostala u satovima i osmislila (nastavila) sličan koncept satova i nazvala ga Anonimo.
Anonimo je razvio poseban sat iz Dino Zei kolekcije - San Marco, koji koriste talijanska mornarica i specijalne vojne postrojbe koji su u tom satu pronašli posebnu izdržljivost kakvu su i tražili.
Anonimo i "Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia di Roma", zajedno su obavili testiranja na Anonimo satovima i dobili su iznenađujuće rezultate. Anonimo satovi mogu izdržati čak i veći pritisak, u nekim slučajevima i preko 100% više opterećenja od predviđenog.
Ove godine Anonimo se odlučio ući u svijet jedriličarstva. Brod za Anonimo dizajnirao je poznati Rolf Vroljik (prijašnji dizajner za Alinghi), a tim vodi manager Riccardo Simoneschi. Anonimo nije slučajno ušao u svijet jedriličarstva. Anonimo satovi se savršeno uklapaju svojom tehnologijom i dizajnom u taj svijet,a voda je glavni element gdje se Anonimo savršeno uklapa i najbolje ističe.
dakle sve je po prilici isto, kao što sam i napisao, sad (familia) obitelj ima lovu i rade za svoj gušt.
Tako crane i ja, taman pomislim sada znam nešto o satovima kad izađe neka interesantna novina!
Ovo nam je prva stranica učenja, tek sledi najbolje!
Toga se sećam ali nekako svi imaji iste reklame pa nisam ni obraćao pažnju! Vojska, jedrilice itd, ali sam tada bio pronašao sat čini mi se iz 1. svetskog rata, to mi je bilo interesantno!
Sad sam se setio još jednog proizvođača, Enzo Mechana čiji satovi postaju sve popularniji a mislim da se tu i tamo spominjao na forumu.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Zanima me zna li neko nesto vise o Chotovelli satovima ili je mozda neko imao iskustva. Takodje me interesuje gde u blizem okruzenju imaju da se kupe.
Bookmarks sajtovi