Dakle koje komplikacije bi trebalo da posedujes sat koji biste vi kupili? Ili recimo, koje su vam bitne, a koje manje bitne, ili nevazne?
Dakle koje komplikacije bi trebalo da posedujes sat koji biste vi kupili? Ili recimo, koje su vam bitne, a koje manje bitne, ili nevazne?
Datum-mi je neophodan!
Dan-Potreban
Rezerva snage-poželjna
Sekundara-nije mi neophodna
U principu, volim da ima što više zezalica ali da ne utiču na čitljivost.
I,da se razumemo,kupio bih i sat bez ikakvih komplikacija ako bi mi se baš svideo.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Meni samo sekundara . Ako nema sekundare imam utisak da sat ne radi.
Sekundara i datum eventualno rezerva snage... Ne volim komplikovane i prenatrpane satove... Lepota je u jednostavnosti...
Uhhhh, ajmo redom
1. Da ima Sataru - ona sto pokazuje sate
2. Da ima i Minutaru - da mogu da vidim do u minut
3. Sekundara obavezna - da me zabavlja, sto rece kolega da vidim da mrda
4. Datum - da znam kolko do plate
5. Dan - može a nemora, al bolje da ima ako ima mesta
6. Mesec - e to je vec neštoo, al da bude na srpskom eventualno engleskom
7. Kolko je nategnut za automatik, tojest indikator baterije ako je na struju
8. Jel AM il je PM - tooo, kad se vratim sa žuraje i probudim da se pronadjem u vremenu i prostoru
9. Pokazivač Meseca - da znam hoću li spavati ko čovek il ću da lajem na isti, eventualno mesečarenje
10. Da ima Alarm - da se mogu samoalarmirati po potrebi
11. Da ima više melodija, ili barem Cecu
12. Da ima GPS - ma ima li sata koji to nema u današnje vreme
13. Da je vodonepropusan i otporan na hlor, ulje, ložulje, benzin
14. Da ima štopericu
15. Da ima još jedno vreme, jer jedno ko nijedno (kad odem u Crnu Goru da znam kolko je u BG)
16. Da ima svetlo da vidim u mraku
.... sve u svemu ja sam zadovoljan ako ima stavke 1 i 2 uz stavku 11. ( Aje!!! )
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Ako bi mi se neki sat baš dopao, kupio bih ga i bez ikakvih komplikacija (kao neke IWC modele, ako zanemarimo sekundaru kao komplikaciju), a inače mi je prilično važno da ima dan i datum (Seiko 5 zato te volim), ostalo ne.
Svaka komplikacija je potrebna, meni barem predstavlja savršenstvo mehanizma i volim satove sa što većim brojem komplikacija u mehanizmu sata!
tourbillon ili nista!
salim se, mislio sam da ne mogu bez datuma, ali izgleda da moze i "bez nista", samo ako je lep sat...
jole777 kaže:
Ja sam na G Shocku imao sve!Ali problem je nastao kad sam izgubio vid, tj. ne vidim blizu, tako da mi svi oni digitalni brojevi bez stavljanja naocala nista ne znace.Nisam nista vidio!I na kraju poklonim bratu svoj G Shock.E zato sam i kupio sada ovaj Casio sa kazaljkama, debele kazaljke na crnoj podlozi, ima sekundaru i datum, ali opet ne vidim datum onako sitan bez naocala, i ne treba mi nista osim sat, minut i sekunda(sekundaru samo da vidim da sat nije stao!).Na daleko odlicno vidim!
Ako mi se svidi ne mora da ima nista.....
Mislim, treba da pokazuje sat i minut, to je dovoljno.
Bookmarks sajtovi