Podseti me rasprava o COSC standardu, da pokrenem ovu temu. Pa da čujemo koji je najtačniji sat koji ste imali?
Podseti me rasprava o COSC standardu, da pokrenem ovu temu. Pa da čujemo koji je najtačniji sat koji ste imali?
malopre rekoh.seiko stargate od prodavca milana zmaja.ne znam koga vise da hvalim stargate ili zmaja.
Citizen skyhawk atomic
Verovatno Citizen sa 8200 mehanizamom. Isao je -2s dnevno.
Dobar je i Orient 469, za 15 dana je izgubio 4 sekunde ukupno. naravno to nije bas realno zbog razlicitih uslova nosenja, itd.... ali nisam ga gledao svakodnevno.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Rus ko je Orient za 15 dana izgubio 4 sekunde, to je odličan rezultat! I jos je bolje ako su bili različiti uslovi nošenja. To je 0,27 po danu. Mnogi će ostati iza njega kada je u pitanju tačnost.
Srdjane ako reklamiras sat bice ti obrisane poruke, prodavca vec mozes
prodo sam ga davno sta ce mi tako tacan sat
Znam da je odlicno, ali opet kazem nije to bas najmerodavnije.
Mislim da je ipak u pitanju ono sto si pisao u drugoj temi, da jedan dan ide +5, a drugi recimo -3.
Ne opterecujem se bas previse time, pa nisam merio svaki dan. Za mene je prihvatljivo sve unutar okvira od +-15s/dan.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Rolex Explorer je imao dnevno oko 1 sec,sada Omega ide na 2.5 sec. One ranije nisam ni gledao na zalost
next year at this time I'll be a millionaire
Rolex Datejust Tunderbird .
Uz pomoc wildspectra android programa za stelovanje tacnosti, poredio sam etu 6497, 2824, seikov 7s26 i miy8200. Ono sto je bilo zanimljivo je sledece: cak i kada sat drzite mirno u jednoj poziciji, npr. podesenu ETU 2824 na 28800 o/h, sat ce raditi na frekfenciji od 28795 do 28805 o/h i frekfencija varira manje ili vise kod svakog mehanizma u zavisnosti kolika je frekfenca za kako koji sat. Ali tako se ne ponasa 8200, on kada ga podesite na njegovu frekfencu 21600, ok kuca na toj frekfenci sve dok je u toj poziciji, sa variranjem frekfence najvise +/-2 o/h i to tipa na svakih 10tak sekundi. To nije slusaj sa ostalima koje sam isprobavao, njima frekfenca stalno skace gore-dole i vrlo je tesko podesiti istu.
Iz ovoga se moze zakljuciti da miyota moze biti vrlo precizna kada se dobro nasteluje.
Bookmarks sajtovi