Nighthawk, obavezno.
Nighthawk, obavezno.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Da li ćemo pronaći čoveka na forumu kome se ne dopada, ili ne voli već legendarni "Nighthawk"?! Uz ovoliko reči hvale i ja počinjem da se kajem što se ne strpih još malo pa da uzmem njega!
Backarelli druže u Citizen AT0761-08E nalazi se mehanizam H500 a ne B612 ja imam AT0760-51E koji je vrlo sličan a mehanizmi su isti! Poz.
Mišić M.
Banja,pošto si se već odlučio,nema potrebe da komentarišem izbor!
Ono što hoću da napišem je za broj rubina u Seiko kvarc mehanizmima. Osim 7N,7C,8F,8J,9F(muški modeli- ženski pandani takođe imaju rubine) ostali mehanizmi nemaju rubine. I bez toga rade potpuno normalno! 6T63 je nov mehanizam i vrlo je malo iskustava s njim. Ono što bih ja uzeo od Seika su 7T hronografi- provjerene mašine,a nisu ni skupe(do 50$).
Hvala Hadzi...slabo se razumem u ove kvarcnjake pa me je to malo zbunilo...u svakom slucaju dobro je znati za neku buducu kupovinu!
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Nema na čemu! Moj brat nosi Seiko sa 7T32 ,koji se ne proizvodi više,a sat je star preko 20god. i još radi sasvim normalno! Rubini u kvarcu nisu obavezni ali,ipak, lijepo je znati da postoje i da podržavaju pojedine sklopove mehanizma.
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (5.10.2012. u 10:53)
U ostalom Seiko je prvi u prodaju pustio ručni kvarcni sat (na baterije) još daleke 1969. godine. Pa zar da sumnjamo u njih?!
Astron (wristwatch) - Wikipedia, the free encyclopedia
Mišić M.
Bookmarks sajtovi