Gledam Monstera na ruci i vidim da ništa veće ne ide, taman. (mislim da je oko 42mm)
Međutim, i on mi nekad smeta, pa se moram natjerati kupiti nešto manje, možda onog military Seika od 38mm, savršen za svakodnevnog beatera.
Gledam Monstera na ruci i vidim da ništa veće ne ide, taman. (mislim da je oko 42mm)
Međutim, i on mi nekad smeta, pa se moram natjerati kupiti nešto manje, možda onog military Seika od 38mm, savršen za svakodnevnog beatera.
42 ako je diver varianta,a ako je "ceo u cifarniku" 38-40.
Upravo malopre gledah onaj Aviator small second,zamisljah koliki je u odnosu na 007 ili Orient mako... Ogroman je,i sav u cifarniku,a moj zglob ima oko 18cm...
Slažem se sa vama 38-42mm zavisno od modela, za ruku 18cm obima, ili ovako oko 70% prečnika ruke .
I kod mene je ovaj raspon isti 38-42mm kao i velicina zgloba 18cm. Medjutim ovih dana sam nosio jedan stari Darwil ciji je diametar 36mm, i posle prvog utiska da je jako mali, sasvim sam se navikao. Tako da po neki model moze da ide i ispod. I apsolutno se slazem da su proizvodjaci prateci modu poceli da preteruju. Drago mi je da vecina misli tako.
ps Slazem se da bi mogla da se pokrene i anketa. Nego ne mogu da radim i posao moderatora koji su se malo uspavali, a i zima jos pa je i razumljivo
Isto kao Giga i Tolarbo,preferiram satove od 38mm-42mm...
od 41 pa navise (imam veliku ruku i zglob) inece satovi kao Sector oversize neki Fossil-i koji su preterano veliki samo zato da bi bili veliki bez neke funkcije svega toga su mi bez veze...naravno dosta zavisi i od dizajna i namene sata...
Po meni najoptimalniji je 40mm a moze od 38-42,eventualno 43...
^ Slažem se sa ovim što je Marko napisao, to je prečnik koji meni najviše odgovara i koji preferiram.
Mada, treba imati u vidu da često prečnik nije taj koji je najbitniji prilikom odabira i nošenja satova već razmak između vrhova uški (lug-2-lug tip). Ja sam bez problema nosio Seiko 6309 koji ima prečnik od 44mm ali samo zato što mu je razmak između vrhova uški bio ispod 50mm (46)!
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
pa nosao bi ti i 50 mm samo da bi izgledao sto veci i snazniji ali tebi je 36 mm majka mara
next year at this time I'll be a millionaire
Mali zmaju Milane stvarno si lud... Covece to je modelator,ostavi ga na miru da ne pocrnis...
Bookmarks sajtovi