Ovo što mi se danas desilo želim podeliti sa vama da se zna šta sve može da nas zadesi od strane "gospode" koji rade u carini .
Elem, naručio sam katalog od Vacheron Constantina na koji sam već i zaboravio, misleći da mi je neće ni poslati kad ono danas stiže poštar sa paketom i kaže da moram platiti 550 din. U prvi mah nisam shvatio zašto trebam platiti tu sumu jer nisam naručio ništa što se platiti mora a na omotu paketa nije bilo ispisano da je to od Vacherona tako da sam ono čisto iz znatiželje platio poštaru traženo, ušao unutra i otvorio paket....
Kada u njemu katalog od Vacherona, sa svim onim pratećim pismima i još jedno dodatno pismo od "naših" da je paket ocarinjen jer je oni smatraju kao "Kolekcionarsku knjigu", čak su stavili i vrednost od 20 dolara (ne znam odakle im taj iznos, jer se radi o besplatnom primerku) tj u dinarima oko 2000 i na to obračunali 20% tj 400din, negde volšebno se javio i trošak od još 150, tako da sam ukupno platio 550 din.
Nije mi žao jer je katalog urađen kako se i očekuje od takvog jednog branda ali mislim da je ovo čist bezobrazluk od strane naše carine
Gde je ono o čemu se i ovde pisalo, da se roba ispod nekih 100 dolara ne carini ???
Ovo je bilo 20 dolara (i to izmišljenih jer radi se o katalogu a to bi i "oni" trebalo da znaju, da se oni šalju besplatno) i bam, carina od 20%
Sramota........
Bookmarks sajtovi