pa nije bas nista posebno objasnio na temi 2824-2 vs 3135 ali ajd... nije bitno hteo sam samo da pitam koji je to od ta dva neuporedivo bolji od drugog jer ja vidim da su u najmanju ruku priblizno dobri...ok, istazicu ja sam tu temu @vladas mi je poslao link.
e sad posto me je angel ohrabrio da olaksam dusu, to cu i uciniti i reci manje vise sve sto je on, samo na drugi nacin. (samo da naglasim da nikoga ovde ne prozivam vec samo iznosim svoje misljenje, koje imam i van ucestvovanja na ovom forumu)
na svetu postoji mali milion grupa potrosaca raznih proizvoda ka kojima poseduju neku strast, pa tako medju njima ima i onih koji svoj novac trose na umetnicke slike, neki na automobile, neki na nekretnine pa i onih koji ih trose na satove.
sto se tice tih koji vole satove u okviru njih postoji par pod-kategorija:
1) oni koji smatraju da je opsta kultura nositi sat jer je praktican pokazivac vremena, ljudi koji ga nose cine se savremenijim i urbanijim, oni obicno kupe sat koji im prija oku i osecaju se zadovoljno nakon kupovine istog jer im pruza sve sto oni zele od sata.
2) oni koji pate svet casovnicastva i koji se dive nacinom na koji funkcionisu satovi (mehanicki). njima pored samog sata kao pojave, zadovoljsvo pricinjava da kupe kvalitetan sat sa kvalitetnim mehanizmom. kvalitetnih proizvodjaca danas ima dosta pa su tako ti kupci orejentisani od zapada ka istoku, dakle ima izuzetno kvalitetnih japanskih, nemackih kao i svajcarskih satova. u zavisnosti od toga da li ce kupiti tissot, sinn, seiko ili hamilton razlikuju se i cene.
3) oni koji prate svet casovnicastva i koji se dive nacinom na koji funkcionisu satovi (mehanicki). njima pored samog sata kao pojave, zadovoljsvo pricinjava da kupe kvalitetan sat sa kvalitetnim mehanizmom i PORED toga zadovoljstvo im pricinjava to da kupe sat od odredjenog proizvodjaca. pa tako svaka firma ima svoje trziste, seiko ima svoje potrosace, omega ima svoje, stowa ima svoje, rolex ima svoje. u zavisnosti od toga da li ste poklonik omege, stowe, rolexa ili seika cene vaseg zadovoljstva su razlicite.
ne vidim nista lose u tome da neko, ukoliko ce ga to uciniti srecnim, proda svoj krov nad glavom da bi kupio sat koji zeli. da li je on budala sto je to uradio ili nije to zna samo on. niko drugi ne zna da li je on ovca sto je toliko para dao na jedan sat, mozda njemu tih 5000e sto je dao za rolex ili 500e sto je dao za jedan tissot pricinjava toliko zadovoljstvo da se ne moze meriti ni sa kakvih drugih 500e ili 5000e ulozenih u bilo sta drugo
Bookmarks sajtovi