Koje je nase staro vreme, dakle ono pre nego sto smo prvi put pomerili sat? Zimsko ili letnje? Ja mislim da je Zimsko, ali me veceras ubedjuju da nije tako..
Koje je nase staro vreme, dakle ono pre nego sto smo prvi put pomerili sat? Zimsko ili letnje? Ja mislim da je Zimsko, ali me veceras ubedjuju da nije tako..
koliko ja znam,ovo trenutno,znaci zimsko. Pomeranjem sata unapred dobijamo vestacko produzenje dana,zar ne? Letnje racunanje vremena je uvedeno zbog kojekakvih racionalizacija,a ponajvise zbog ustede energije...
Baš jutros razmišljam o ovome. Mislim da je ovo sada letnje "pravo" vreme, jer rusi ostaju na njemu, ne vraćaju se na zimsko u Oktobru.
Koliko se sećam, letnje računanje vremena je kod nas uvedeno početkom osamdesetih. Mislim da je to bilo 1982. ili 1983. Što se tiče pitanja, izvorno je zimsko vreme, dok je pomeranje kazaljki u proleće uvedeno da bi se bolje iskoristila obdanica.
U Srbiji je letnje računanje vremena prvi put uvedeno 27. marta 1983. godine.
Ne zaboravite da "pomerite sat"! | Mondo
Tako sam i mislio, nego me ubuju da je drugacije. Dakle zimsko vreme je nase definitivno. Iako su i oni rezonovali kao i nickname, ali eto nije tako.. U svakom slucaju ukradose nam jedan celi sat
\pretece me u odgovoru
Zlikovci, svake godine mi ukradu sat vremena sna i još sat vremena života! Gde su moji sati?
Hoću da spavam i da piiiiiiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeee eeeeeeeeeeeeeeem!
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi