Pa iskreno platio bih samo da znam gdje i kako to napraviti.
Ili barem da znam dali se mogu staviti neke am kazaljke sa superluminova premazom ili od nekog seiko modela.Pregledavao sam po netu al ne nalazim baš.
Pa iskreno platio bih samo da znam gdje i kako to napraviti.
Ili barem da znam dali se mogu staviti neke am kazaljke sa superluminova premazom ili od nekog seiko modela.Pregledavao sam po netu al ne nalazim baš.
pa sad ,kazaljke nemogu bas da svetle u mraku kao neomske cevi ,ali moze da se napravi da se vide jako dobro. ja sam nabavio premaz i premazao jednukazaljku i rezultatje dobar. lepo se vidi cele noci.
Da,bio bi zadovoljan da se vidi cijelu noć.Netreba blještati kak kažeš ko neonska cijev al da vidim vrijeme u noći recimo u 3 am kad se probudim.
Koji si premaz stavio?
premaz je ancor i zadovoljan sam.
LOL treba do solarija sa satom na ruci i uspjeh zagarantiran
Btw u mojem slučaju vele da bi trebal skužiti od kojeg seiko quartz divera iz 90-ih paše pa takve nabaviti.Lako je reći
nece to nista posebno da napuni. sijaju samo pod svetlom.
Imam jednu Nauticu sa slabom luminacijom. Kad je izložim direktnom svjetlošću, jedan minut isopd obične sijalice, luminacija u mraku je dobra i traje otprilike do desetak minuta. Postoji li mogućnost da se luminacija dugotrajno stimuliše, da se ne mora iznova izlagati vještačkom svjetlošću?
Ne. Jedino što svijetli bez vanjskog izvora svjetla su tritium tubes. Nemoguće namontirati naknadno.
Moram da dodam pitanje na sve već rečeno. Vredi li otvarati sat i raditi ponovni premaz i rizikovati da sat ne bude vodootporan i tako dalje?
Imam casio edifice iz 2008. kupljen nov 2009. I više ne svetli pa se pitam da li da radim luminaciju.
Bookmarks sajtovi