Poslednja ispravka: Shmizla (27.12.2012. u 10:38) Razlog: Dodata slika - Horonograf tasteri
Za mene prvo i osnovno mehanizam,dizajn naravno mora da mi se svidja, a sto se tice istorije,istorija se i dodatno placa ako si mislio na starije a dobre satove. Hronograf iskreno retko kad,skoro nikad i ne koristim. Pouzdan sat je pre svega prvi i pravi izbor.
next year at this time I'll be a millionaire
Mehanizam pa istorijat.dizajn zavisi kad mi se sta svidja ali nije presudan ako je dobar sat u pitanju.hronograf prolazno vreme realno nikad ne koristim.
Mehanizam,dizajn (ne preko 43-44 mm!),citljivost,luminacija,istorijat.
Hronograf skoro nikad ne koristim.
Definitivno kvalitet samog mehanizma, i naravno izgled, jednostavno mora da ga uhvati oko, kako se to kaže. Kad se te dve stvari poklope, onda se zatvara finansiska konstrukcija. Poz.
Mišić M.
Ja volim da je citljiv, i naravno uz to da ide dobar mehanizam. E sad, istorija je bitna, ali ne i presudna.
Trenutno mi se svidja ovako nesto
Mda se to kod mene menja na 10-15 dana
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Kod svih satova mi je vazna pouzdanost. Naravno, to zavisi od mehanizma, znaci i mehanizam. Istorija je vazna, jednostavan i prost dizajn takodje. Eto na primer dizajn kao kod gore pokazanog sata koji je kolega casoholicar Rus postavio! Sta je jos potrebno nama, obicnim ljudima koji ne lete u svemir i ne "teraju" interkontinentalne avione? Bravo Rus na izboru!!!!
Ne koristim ih i nisam neki ljubitelj, ali po meni definitivno Omega Speedmaster
Kad kazem hronograf mislim na ovako nesto
...kako rekoše kolege - mehanizam . Mada bi moj izbor ,što se tiče mehanizma, uvek bio neki "serijiski" , kako ne bi morao u slučaju nekog kvara, da se obesim. Iz tog razloga najviše i pratim satove sa Valjoux 7750 (i njihove mod. 7752,7753...) . To je što se tiče automatskih mehanizama.
Navijači su mi još približniji , ali je i izbor manji ... (ili Rusi, ili izuvanje za swiss)
Pored mehanizma, puno pažnje obraćam na korišćene materijale ostalih elemenata, a najviše kućišta . Čitljivost sata je takodje bitna, kao i detalji završne obrade . Na kraju, takodje obraćam pažnju na uloženo-dobijeno, tj. na cenovni rang u datom kvalitetu.
Na kraju, samu štopericu vrlo retko koristim (samo na poslu, gde ne mogu koristiti mehanički sat) , gde mi se gubi praktična potreba za hrono, a ostaje samo vizuelni efekat ....
EDIT : zaboravih da dodam, da na mehanički hrono gledam kao na neku vrstu prestiža . Svako ko ima stvarne potrebe za svakodnevnom upotrebom štopa, uvek se može odlučiti za neki dobar kvarcni sat, koji je sigurno praktičniji - izdržljiviji od bilo kog mehaničkog...
Pa ko bi od vas dao za neki dobar (sa istorijatom) mehanički hrono par hiljada €, da bi sa njim svaki dan štopovao vreme (sportske aktivnosti....etc....)
Poslednja ispravka: backarelli (27.12.2012. u 12:30)
Victorinox - real steel with mechanical soul
Bookmarks sajtovi