1971 - 1973 Roamer Stingray S
Calibre: MST 471
Family: Stingray
Model: 471-9120.605
Case #:317471
Size: 38.2mm x 43.3mm
Case Back: Patent Press fit waterproof case, with additional seal.
Water Resistance: 200m/660ft
Strap: These watches were fitted with a NSA bracelets with a signed clasp “R”
Roamer, Stingray S. This was the first Diver from Roamer, rated to 200 meters or 660 feet using a slightly special version of their patented case (crystal is about 3 times thicker than normal). Roamer also used an additional o-ring between crystal and inner case and used a high quality stainless steel impervious to salt water damage (9120 case material).
Ovde koristim pozajmljene fotke.
Sat je imao original NSA narukvicu. Nazalost, nije izdrzala sve avanture nemirnog duha, mornara koji je izneverio more.
Koristim fotke naseg postovanog De San Pugo el Grande, i ovom prilikom se jos jednom zahvaljujem za ovaj njegov istancan, crveni- zuto prostepani rad.
Sat sam dobio od mojih roditelja za 19-ti rodjendan.
Nije silazio sa moje ruke, brat-bratu jedno 15-17 godina. Mada imao je on u tom periodu redovno odrzavanje. A onda sam otkrio druge satove i neke nove zene (moram priznati). On je pun karakternih oziljaka i pokidane narukvice ostao da samuje i tuguje.
Posle svih dogadjaja ipak je ostao sacuvan, mada tamo negde daleko od ociju. I... Najzad je dosao i njegov dan da se picnei i glancne, povrati predhodni sjaj i slavu.
Za to hvala i Aleksandru sa "Zelenjaka".
Pozz
Bookmarks sajtovi