Sto je i najvaznije! pozzmeni je sat drag i zadovoljan sam njime. Pozzz
Sto je i najvaznije! pozzmeni je sat drag i zadovoljan sam njime. Pozzz
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Radi se o muskom satu. Sat je dedin, tako da trenutno nije kod mene pa ne mogu da slikam unutrasnjost, on me je i zamolio da ga slikam i raspitam se o vrednosti. Kod zlatara moze da dobije vrednost u zlatu, cak je i to pristojna suma, ali deda smatra da vredi vise.
AKo bu de bas neophodno mogu ponovo slikati sat i unutrasnjost sata.
Nažalost, prodajna cena i vrednost se najčešće ne poklapaju, premda ćeš ovde imati slučaj da u cenu ulaze i zlato i sat. Pri formiranju cene moraćeš da ideš pomoću formule CENA ZLATA + CENA SATA, u zavisnosti od karakteristika.
Ako je u njemu jeftiniji kvarcni mehanizam, moći ćeš da dodaš još nešto malo na navedenu cenu, i to je to. Ovo je malo i siromašno tržište, gde ne možeš naći mnogo imućnih kolekcionara koji će na sat izdvojiti toliko, a čak i oni koji imaju novca ti svakako neće odmah dati cenu koju tražiš, već ćeš morati da se dogovaraš.
S druge strane, mnogi i beže od pozlaćenih satova, jer se pozlata lako ošteti, zbog čega sat izgleda lošije, a ako je unutra još i ne tako zanimljiv kvarcni mehanizam, onda će prodaja biti teška. Poznati su mi slučajevi da su ovakvi stovi završavali upravo kod zlatara i da su prodavani raščerečeni, tj. kao lomljeno zlato ili kako to već nazivaju.
Zbog toga mislim da je najbolje da sat ostane u porodici, da eventualno uložiš malo u kozmetiku i da ga tako sređenog čuvaš za buduće generacije.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Na ebay-u se prodaje jedan za 320$, pa ti to moze znaciti nesto okvirno...
crazydeki moras staviti bolje slike nista se ne vidi
Kao Krstin rece; Na ebay ima jedan za $320 (€245).
Ali taj je nov (brand-new, unused) i sa moonphase-om..
Nasao sam jos jednu staru (2011) aukciju sa ebay,
ali je to bio standardni Fortis Hedosist. Prodat za €45
Stvarno je tesko reci koliko vredi sat iz (od prilike)
1992-1993'e godine, pogotovo ako nije puno prodat..
Ja licno bi rekao oko €100~€120, malo vise ako se fino polira i novi kais stavi.
Bookmarks sajtovi