@Komar
Bilo bi poželjno da postaviš slike sata kada već tražiš procenu vrednosti jer vrednost sata najviše zavisi od toga u kakvom je stanju, a i postoje neka osnovna pravila za ovu temu koja su napisana na prvoj strani.
Pozdrav
@Komar
Bilo bi poželjno da postaviš slike sata kada već tražiš procenu vrednosti jer vrednost sata najviše zavisi od toga u kakvom je stanju, a i postoje neka osnovna pravila za ovu temu koja su napisana na prvoj strani.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Koliko je realno da platim ovaj Tissot T870/970? Tražio sam malo po ebay i ima samo jedan za 250 dolara, a to je ipak mnogo i nerealno...
Za moj Tissot su rekli da vredi 10 eura, prema tome stvarno je mnogo 250, samo da napomenem iako je star 22 god. radi u sekundu tačno a vidim da svi za ove Citizene tvrde + - 20 sekundi na mesečnom nivou. Još vršim testiranje tri sata čisto iz radoznalosti.
Posebno mi je zanimljivo zašto se prodaju satovi koji su "kao" kvalitetni. Mislim posebno na Citizen neghthawk i promaster. Ja nikad ne bih prodao sat koji je dobar.
Pozdrav.
Radi po svom mišljenju.
Poslednja ispravka: enes (29.11.2010. u 17:14) Razlog: greška u pravopisu
off topic
enes, ako si imao prilike da držiš u ruci satove kao što su nighthawk ili bilo koji sat iz Citizen promaster serije znao bi da to nisu "kao" kvalitetni satovi već da oni zaista jesu kvalitetni satovi a razloga zbog kojih ljudi prodaju ove satove može biti milion.
Pozdrav
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Zdravo dragon!
Nismo se razumeli zato što ono "kao" kod mene je podrazumevalo da možda imaju neku manu a ne brend kao brend. Zato sam i naglasio da ja nikad nebi prodao sat koji je super dobar ( tačan i sl.) Veliki sam ljubitelj satova ali ne i poznavalac istih pa se eto tek sad pomalo upoznajem sa nekim stvarima.
Pozdrav.
Enes ali sto ako imas 20tak satova i pola ih ne nosis a svi su dobri?Bolje onda prodat takav sat nekome tko ce ga nositi.
A problem sa satovima je sto uvijek ima neki koji bi si nabavio a gomilaju se.
OK, nismo se razumeli. Ma nemaju manu, uglavnom se radi o preprodavcima koji nabavljaju povoljnije satove i prodaju ih na našem tržištu jer su cene kod distributera visoke. U svakom slučaju, uvek kada imaš mogućnost da pre kupovine pogledaš sat uživo, to učini i tada ga dobro pregledaj i isprobaj svaku funkciju koju ima kako bi se uverio da je sve ispravno.
Edit: Ili to što je jole777 napisao.
Pozdrav
Dragi moj jole777
Ali postavlja se i pitanje zašto bi ja kupovao 20 satova a posle po neki i prodao ako ništa više to je čist gubitak, polovna stvar. Ko ima 20 dobrih satova verovatno je kolekcionar teško da bi taj prodao neki, ne znam ali tako mislim. Takvi obično imaju i dosta para pa im nije problem kupiti i taj novi.
Cao Enes, moracu da ti kazem da imas potpuno pogresno polaziste, i zato nikada neces razumeti ljude koji prodaju satove. Ali kao sto ces uskoro i sam uvideti kada budes imao gomilu satova, kao sto ti je Jole777 vec predvideo, onda ces znati zasto neko prodaje satove. Drugo, kakav god da si kolekcionar, uvec ces naki neki bolji ili neki novi sat koji ce ti se dopasti vise od onih koje imas, a realno je da ces se vremenom nekih modela i sam zasititi. A kako ljudi prvo kupuju povoljnije satove, pa polako prelaze na skuplje i bolje, kvalitetnije, renomiranije, normalno je da ce protekom vremena prodavati prvo te jeftinije satove koje su prvo sakupljali. Naravno i tu se javlja nekada nostalgija pa se i posle nekog Patek-a, covek priseti prvog sata i kupi ga cisto onako da se podseti od cega je poceo. I da jos jedna konstatacija, ja znam sticajem okolnosti nekoliko kolekcionara, i odlicno znam da prodaju mnogo satova, a kupuju mnogo vise od svih nas ovde na forumu. A u ovoj zemlji niko nije toliko bogat da bi mogao samo da kupuje nove satove za svoju kolekciju. A da ne pricamo kasnije o tome, da se vec druga generacija prema tim satovima odnosi kao prema razglednicama i znackama. Kako oni tek prodaju te satove!
Bookmarks sajtovi