Ivane, sikaj sat i sa prednje strane!
Koje su dimenzije?
Ivane, sikaj sat i sa prednje strane!
Koje su dimenzije?
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Pozdrav svima, uzeo sam od dede 2 sata za koja je on rekao da ne rade, ali se ispostavilo da oba rade. Otvorio sam ih i malo "cackao" i proradili su.
Sad me zanima nesto vise o ovim modelima. Kada su proizvedeni ?
Prvi model je neka marka "Raketa" ispisano pisanim slovima, na zadnjoj strani pise 978, a kada sam otvorio pise 21 "КАМЕНb", i broj 2609Д. U medjuvremenu sam saznao da je ruski sat.
Sto se tice drugog sata, to je seiko 5 automatic, ali nisam mogao da nadjem nesto mnogo o ovom modelu. Sa zadnje strane ima oznaku 170319KY i jos 7123-8510-P A1. Znam da je seiko japanac ali nisam mogao da nadjem nista o ovom modelu konkretno.
Bilo sta da znate o ovim modelima napisite, posto su mi zanimljivi ovi stari satovi.
Materijalnu vrednost verovatno nemaju, pa bih ih mozda malo ocistio kod nekog casovnicara.
Poslednja ispravka: RUS (20.4.2014. u 22:44) Razlog: Premesteno u odgovarajucu temu
Materijalna vrednost rakete skoro nikakva, negde oko 300-400 din, u tom rangu.
Seiko je kopija, tako da on nema nikakvu vrednost.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
štoperica HEUER, nova , nekorišćena, nadjena u ormaru gdje je provela posljednjih 25 godina. sličan model nadjen u katalogu iz 83-godine.
pitanje
na ebay-u sam nashao da se ovakve prodaju u rasponu od 80-500 dolara i više, s time da nemaju originalnu kutiju, neke su korištene i sl. variranje cijene po mojoj procjeni zavisi od oznake ispod natpisa clubmate 1/10. razlicite su cjene u zavisnosti od te oznake 1/3 ili 1/5, u rasponu navedenom ranije. bio bih zahvalan da mi neko pomogne u određivanju prave vrijednosti štoperice.
unaprijed zahvalan
Poslednja ispravka: RUS (3.5.2014. u 22:49) Razlog: Premesteno u odgovarajucu temu
ja mislim da vredi isto kao i klasicni marvin satovi, ne znam da li je zlatan ili pozlacen, mislim da je pozlacen, to ti pise na unutrasnjoj strani poklopca, pise koliko je debela pozlata, uglavnom je tako
to sto ima potpis mu ne vredi nazalost mnogo, iako je jako lep detalj, Tile je podelio na hiljade satova sa njegovim potpisom zasluznim gradjanima i vojnim licima
ako je zlatan, vredi koliko i zlato te gramaze, ako je pozlacen, vredi mozda 50evra, ako je u odlicnom stanju
ja bih ovakav sat odmah sredio i cuvao u ladici, voleo bih da imam sat sa tim potpisom
sat sa Titovim potpisom je za mene od neprocenjive vrednosti. da ga imama nikada ga ne bih prodao, narocito da sam ga kojim slucajem licno dobio
^Ako je ispravan, i ocuvan dobro(posto se sa slika ne vidi bas najbolje), negde oko 15e.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi