e 500evra su ozbiljne pare, ne vredi ni izbliza toliko nazalost, sem ako je od 18kt zlata
e 500evra su ozbiljne pare, ne vredi ni izbliza toliko nazalost, sem ako je od 18kt zlata
Milane,sat sam nosio kod satara u svom gradu,rekao je da sat cuvam,i da vredi Od 600-800e,jer je kolekcionaraki primerak,a posto su mi potrebni novci,ako neko kupi kupi ako ne ostaje u porodici.
Ipak hteo bi cuti i vasu stranu
Poslednja ispravka: RUS (25.7.2014. u 22:25)
Hvala na odgovoru, dobro je ako sam pao samo 30 e, jer nalazio sam slična Candina na ebay-u (doduše za nijansu u lošijem stanju) i prodavana su u rasponu od 55 e do 70 e.
Prigovorio sam bivšem vlasniku da me je "ogulio", a s obzirom da se dugo znamo, bilo mu je pomalo neugodno, te da se iskupi prodao mi je Marvina 620A, u odličnom stanju za 40 e. Tako da mislim da zajedno Candino i Marvin 160 e, može proći.
Poslednja ispravka: Robert71 (26.7.2014. u 15:33)
Drustvo,buduci da zna da se zanimam za satove poslao mi prijatelj sliku dedine vintage omege (koliko je zlatna, prosudite sami, a i da li je original), pa mu obecah raspitati se čisto informativno koliko ovako nešto vrijedi danas. Rekoh mu da se pribiljezi za nasljedje, jer je ovo klasicni primjer sata koji se kupovao da bi ga se nasljedjivalo... a i dedi zelimo da još pozivi i izgustira sat. Navodno je klasicno minijaturan sat- tipicno za to doba. Hvala na procjenama.
Tesko se moze uci u trag o kom konkretno modelu je rec ali podseca na Disastar modele iz 70-ih sto ce najverovatnije i biti.Vrednost je s druge strane jos teze pitanje.Prvenstveno moze se reci da je u dobrom stanju sem sto se pozlata oko poklopca skinula,cifar je dobar,ali ako nije u skorije vreme servisiran,ne zna se u kakvom je stanju mehanizam jer kod automatika koji su dugo stajali ili nisu odrzavani,prvo sto strada je lezaj rotora a sama popravka je skupa,o nabavci delova da ne pricamo.Iskreno,s obzirom na trziste,licno ne bih platio vise od 50-60 evra.To je moja subjektivna procena,koja ne mora ni biti tacna,zato neka drugi potvrde ili opovrgnu...
Jedan poznanik nudi da mi proda vintage sat Revue Thommen skeleton, izrađen negdje krajem sedamdesetih godina (moja pretpostavka). S obzirom da o vrijednosti sata ne znam ništa ne mogu da mu dam ponudu za njega. Sat pogoni mehanizam MSR T54, link:
bidfun-db Archive: Watch Movements: MSR T54
Sat je lijep i očuvan, čelično kućište, jedina mana je u tome što su oba stakla pleksi, s obzirom da se danas u skeletone stavljaju mineralna. Nisam ga slikao, jer iz iskustva znam da bi tako automatski podigao cijenu, morao sam glumiti nezainteresiranost za sat.
Srećom našao sam na internetu identičan model pa postavljam slike - napominjem još jednom slike su sa sajta Watchuseek, ali sat ponuđen meni je identičan, možda čak i za nijansu očuvaniji.
Koliko traži vlasnik za sat, nisam pitao, ali iz konteksta dalo se naslutiti oko 150 eura.
Šta mislite koliko sat vrijedi,da li da odustanem, da li da se cijenkam ili da dam 150 e bez razmišljanja?
Unaprijed zahvalan
Bookmarks sajtovi