Izvinjavam se sto ovdje postavljam pitanje ali nisam zano gdje treba.
Interesuje me model ovog http://img.tapatalk.com/d/14/05/22/vujabe7e.jpg sata i koja mu je cijena.Hvala
^Kopija je u pitanju, nema nikakvu vrednost.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
vredi vise, al neces dobit vise od 50-70eur.
Pozdrav,
Jedan stariji kolega bi zeleo da sazna nesto vise o satu koji je kupio negde oko 1974 godine.
Radi se o satu marke "Roamer"
Nesto vise sto sam uspeo saznati o njemu jeste da je predstavljen prvi put 1967,
U pitanju je model Stingray Chronograph (Valjoux Cal. 72) sa metalnom narukvicom.
Elem, sat mu je jednom prilikom ispao na tepih, i od tada je presta da radi.
Interesuje ga gde i da li uopste moze popraviti isti sat, kao i njegova vrednost. Sat je lepo ocuvan.
Eh, ovo pitanje je čak za dve teme, tj. za temu o proceni vrednosti i za 'Pitajte časovničara'. Nažalost, nemoguće je ovako odgovoriti, jer za procenu su potrebne dobre slike u makro modu, a što se tiče kvara, treba pitati časovničara. Kada sat padne svašta se može ošetiti, pa je odgovor nemoguće dati. Ista je situacija kao kada automobil neće da upali - ni najbolji mehaničar ne može reći zašto auto ne pali dok ne proveri kablove, svećice, pumpu za gorivo itd. Isto je i sa satovima.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
"Interesuje ga gde i da li uopste moze popraviti isti sat, kao i njegova vrednost. Sat je lepo ocuvan."
Sve se moze popravit al koliko ce to kostat......?? . Ako sat jos nije bio otvaran i servisiran redovito (ili barem u zadnjih 10-15 godina), iznos od 150e minimalno i verovatno jos € za djelove koji su se unistili od pada, itd..
Njegova vrednost: sat kad ne radi, malo.... i sve sta ti je @Neša napisao
Kao prvo treba ustvrditi zasto sat ne radi, dali se moze popraviti (u to ne sumnjam) pa kada se dovede u radno stanje onda ga tek proceniti....ovako to nema smisla.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Pozdrav, imam Panerai LUMINOR MARINA OP6529 BB 1010046 C 1128/5000. Posto nisam nesto iskusan sa satovima zanima me koja je njegova polovna cena ukoliko je sat originalan. hvala
Bookmarks sajtovi